Senior Business Controller till Knightec AB

Lockas du av möjligheten att bygga upp en funktion inom Business Control i en dynamisk organisation med ett stort tillväxtfokus? Nu söker vi dig som vill arbeta i en affärsnära och central roll i ett branschledande bolag med en snabb förändringstakt.

I juni 2022 blev det klart att Knightec välkomnar Ratos som en ny långsiktig partner för fortsatt expansion. Ratos är ett svenskt investmentbolag, noterat på Stockholmsbörsen, vars affärsidé är att utveckla bolag som är, eller kan bli, marknadsledande. Partnerskapet skapar stora möjligheter att fortsätta investera i nya områden för att stärka Knightecs marknadsposition ytterligare och fortsätta leverera en ledande tillväxt och lönsamhet.

Vad Knightec kan erbjuda dig

Vårt mål är att göra människors liv bättre genom nya och förbättrade lösningar. Därför måste vi tänka i nya banor och våga utforska det okända. Vi strävar efter att utvecklas i samarbete med våra kunder mot en mer intelligent och hållbar värld. På Knightec tror vi att starka team skapas av medarbetare med olika bakgrunder och kompetenser. Idag är vi över 800 medarbetare med 30 olika nationaliteter och vi är alla Ett Knightec.

Vi på Knightec är stolta över att ha blivit utsett till Karriärföretag 2022, som är en utmärkelse för arbetsgivare som erbjuder unika karriär- och utvecklingsmöjligheter. Läs mer om varför här www.karriarforetagen.se/foretag/knightec/

Detta söker vi

Som Senior Business Controller kommer du att arbeta med att driva och optimera styrning och resultatuppföljning inom Knightec koncernen. Under de kommande åren är målet att Knightec ska ha moderna och kvalitativa ekonomiprocesser som motsvarar kraven på ett noterat bolag. Detta för att stödja verksamheten och vidareutveckla Finance i linje med Knightecs resultatvision.

Du kommer att arbeta mot verksamhet, ledning och styrelse samt vara ett nära affärstöd och bollplank till företagets fem Business Unit Managers. Du arbetar i ett team tillsammans med en Business controller och rapporterar till CFO.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att innefatta:

  • Löpande verksamhetsuppföljning och analys
  • Budget- och prognosarbete
  • Managementrapportering och framtagande av beslutsunderlag till ledning och styrelse
  •  Uppföljning av bolagets mål och strategiska KPI:er
  • Stötta och ha ett nära samarbete med Business Unit Managers och Regionschefer
  • Utveckla styrmodeller och rapporteringsverktyg
  • Affärsrelaterade ad hoc analyser
  • Driva och/eller medverka i olika affärs- och ekonomirelaterade projekt
  • Kontinuerligt effektivisera och förbättra ekonomiprocesser och arbetssätt

Din profil

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi och har minst fem års erfarenhet som affärsnära controller eller som managementkonsult. Vi ser det som högst meriterande att du tidigare har arbetat i en liknande bransch alternativt i ett snabbrörligt tillväxtbolag. Du har ett intresse för system, digitalisering och har mycket goda kunskaper i Excel och Powerpoint. Erfarenhet av BI-system och andra relevanta systemstöd är ett plus.

Du som person

För att lyckas i rollen är du en resultatorienterad person som är van att driva ditt arbete framåt. Du motiveras av att driva dina projekt i hamn och samtidigt arbeta i ett nära samarbete med dina kollegor. Vidare är du analytisk och bra på att identifiera och skapa viktiga underlag för affärsmässiga beslut. Då Knightec har en snabb utvecklingstakt söker vi dig som är bra på att skapa struktur i en föränderlig miljö.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Knightec med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Rekryteringskonsult Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073-384 23 94 eller Jakob Altensten på Prodiem, tfn 073-344 51 80.

Välkommen med din ansökan!

Knightec AB är ett snabbväxande konsultföretag med specialister inom kundupplevelser, digitalisering, produktutveckling och ledarskap. Knightec har över 800 medarbetare på tio orter över hela landet. Tillsammans med kunder inom bland annat life science, fordon, telekom och försäkring skapar företaget innovationer som förbättrar människors liv. Knightec strävar efter att bidra till en mer intelligent och hållbar framtid genom att våga utforska det oprövade, alltid med passionerade team, förtroende och långsiktiga åtaganden som grund. Knightec ägs till 70 % av det börsnoterade investmentbolaget Ratos samt av grundaren och VD:n Dimitris Gioulekas. Läs mer på www.knightec.se

Tillbaka till alla lediga jobb