Senior Redovisningsekonom till Adven/Värmevärden Group

Är du erfaren och trygg inom redovisning och lockas av en roll där du kommer få vara med och påverka och bidra med dina kunskaper och samtidigt fortsätta utvecklas? Vill du bli en del av ett innovativt och expansivt bolag som bidrar till en hållbar framtid? Adven/Värmevärden står inför en spännande förändringsresa och behöver just dina kunskaper och erfarenheter. Låter detta intressant, då kan detta vara rätt roll för dig!

Detta söker vi

I rollen som Senior Redovisningsekonom kommer du att arbeta med redovisning och bokslut för Adven/Värmevärden verksamhet. Du kommer att arbeta i en bred redovisningsroll med ett stort fokus på utveckling och effektivisering av processer och rutiner. Vidare kommer du att ansvara för kvalificerade redovisningsfrågor som kan uppkomma i ett bolag och anpassningar i enlighet med nya och förändrade redovisningsregler. Bolagen följer idag enligt K3 och koncernen IFRS. Som Senior Redovisningsekonom kommer du att tillhöra redovisningsteamet som idag består av 15 personer totalt varav sex personer i Sverige och du kommer att rapportera till VP Accounting. I denna roll finns möjlighet att utgå från antingen Adven/Värmevärden kontor i Stockholm eller Örebro.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att innefatta:

  • Månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Löpande redovisning
  • Årsredovisning
  • Anläggningsregister/tillgångar
  • Moms- och skattedeklarationer
  • Intercompany-avstämningar
  • Stödja teamet och verksamheten i redovisningsfrågor samt uppdatera och dokumentera rutiner
  • Kontakt med revisorer
  • Driva och delta i olika redovisnings- och systemrelaterade projekt

Din profil

Du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi. Därefter har du minst 5 års erfarenhet av kvalificerade redovisningsfrågor och är självständig i bokslut. Vi ser gärna att du tidigare har haft ett helhetsansvar för ett bolags redovisning. Troligtvis arbetar du idag som redovisningsansvarig, redovisningsekonom eller redovisningskonsult. Du har ett systemintresse, är van att arbeta i Excel och relevanta affärs- och stödsystem. Vidare har du goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift.

Du som person

Vi ser att du är en person som har en hög grad av kvalitetsmedvetenhet och som är mån om att leverera ett grundligt och noggrant resultat. Du är en produktiv ”doer” som på ett självständigt sätt kommer i mål med dina uppgifter, samtidigt som det är naturligt för dig att hjälpa och stötta såväl dina kollegor som övriga medarbetare inom organisationen. Du har ett proaktivt arbetssätt, är prestigelös och har god förmåga att leda dig själv. Då det händer mycket på Adven/Värmevärden är det viktigt att du har en positiv inställning till förändring och förnyelse, samt trivs i att arbeta i ett högt tempo. 

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Adven/Värmevärden med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Agnes Hallén på Prodiem, tfn 073-388 22 62, eller Caroline Björk, tfn 073-303 34 66.

Välkommen med din ansökan!

Adven/Värmevärden är en ny energikoncern vars gemensamma resa för att bli en ledande aktör inom hållbara energilösningar påbörjades 2020. Med 520 medarbetare och 50 års erfarenhet levererar vi fjärrvärme, geoenergi och industrilösningar genom 350 anläggningar i Norden och Baltikum. På ett miljövänligt och effektivt sätt får vi värme till bostäder, industrier och lokaler. Vi använder förnybara energikällor och återvinner värme som annars skulle ha gått till spillo. Tack vare kunskap och erfarenhet som finns hos Adven/Värmevärden och i våra samarbeten med kunder skapar vi både värme och hållbarhet.

Läs mer om företaget på Varmevarden.se och på Adven.se

Tillbaka till alla lediga jobb