Redovisningsekonom till Söderberg & Partners

Är du i början av din karriär och har hunnit skaffa dig en grundläggande förståelse för löpande redovisning? Söker du nu ett nästa steg och vill arbeta på ett väletablerat och ledande företag inom finansbranschen? Här finns möjligheten att arbeta med kvalificerad redovisning och rapportering samt ansvara för den löpande bokföringen för ett antal dotterbolag i den svenska verksamheten. Hos Söderberg & Partners får du möjlighet att axla en bred och innovativ roll som innebär stora möjligheter till utveckling och utväxling av ny kunskap. Låter detta som ett intressant nästa steg i karriären? Då kan rollen som Redovisningsekonom hos Söderberg & Partners vara något för dig!

Söderberg & Partners befinner sig i stark tillväxtfas där förvärv och uppköp av nya bolag sker kontinuerligt. Vi letar därför efter dig som trivs i en entreprenöriell miljö och som vill vara delaktig i bolagets expansion.

Detta söker vi

Vi söker en strukturerad och ambitiös Redovisningsekonom som lockas av att få ett helhetsansvar för rapportering och redovisning för ett antal dotterbolag i den svenska koncernen. Du kommer att arbeta i en bred redovisningsroll med tydliga ansvarsområden och stötta dotterbolagen i redovisningsfrågor som kan tänkas uppkomma. Då Söderberg & Partners är ett dynamiskt bolag kommer du ha chansen att påverka befintliga processer och rutiner, där idéer och nya lösningar välkomnas.

Som Redovisningsekonom kommer du tillhöra redovisningsteamet som i dagsläget består av 8 personer och rapportera till Head of Accounting. Placering är på Söderberg & Partners huvudkontor på Stureplan i centrala Stockholm.

Dina arbetsuppgifter

Rollen är bred och varierande men dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bland annat att bestå av:

  • Redovisning för ett flertal av koncernens dotterbolag
  • Månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Årsredovisning och inkomstdeklarationer
  • Skatt- och momsdeklaration
  • Koncernrapportering från dotterbolagsperspektiv
  • Delaktighet i diverse effektiviseringsprojekt
  • Delaktighet i processutveckling
  • Löpande bokföring och avstämningar

Din profil

Du har en relevant utbildning inom ekonomi. Därefter har du något års praktisk erfarenhet inom redovisning eller revision, i t. ex. rollen som redovisningskonsult eller ekonomiassistent. Slutligen har du goda kunskaper i Excel och behärskar svenska samt engelska, i både tal såväl som skrift.

Du som person

För att passa i rollen som Redovisningsekonom hos Söderberg & Partners är du en detaljorienterad och självdisciplinerad person som driver ditt arbete från start till mål. Du värdesätter eget ansvar och ser det som viktigt att leverera arbete med hög kvalitet. Då företaget befinner sig i en stark tillväxtfas som präglas av förändring och högt tempo ser vi att du trivs och motiveras av en dynamisk miljö. Slutligen är du kreativ och innovationstagande där du gärna ger nya infallsvinklar på befintliga rutiner och arbetssätt.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Söderberg & Partners med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Caroline Björk på Prodiem, tfn 073-303 34 66 eller Agnes Hallén på Prodiem, tfn 073-388 22 62.

Välkommen med din ansökan!

Söderberg & Partners grundades 2004 av nio analytiker men har idag vuxit till 2200 medarbetare i sju länder. Vi är nu en av Sveriges ledande finansiella rådgivare som tror på värdet av att tänka annorlunda, ständigt ifrågasätta, förändra och utveckla det traditionella arbetssättet i vår bransch. Vi är våra kunders strategiska partner där vi erbjuder rådgivning inom pension och företagsförsäkringar, förmögenhetsförvaltning samt utvecklar en mängd digitala HR-verktyg inom people management. I grund och botten handlar vårt erbjudande om att hjälpa människor och företag att fatta välgrundade beslut i frågor som påverkar deras ekonomi och liv – vi arbetar proaktivt idag för att våra kunder ska leva ett tryggare och rikare liv imorgon. Det entreprenöriella drivet genomsyrar därför hela organisationen och med korta beslutsvägar ges stort utrymme för egna idéer. Vi har dessutom valt, som första företag i svenskt näringsliv, att klimatkompensera våra medarbetare både i arbetet och på fritiden. Läs mer på www.soderbergpartners.se

Tillbaka till alla lediga jobb