Business Controller till Smile Tandvård

Vill du bli en del av en entreprenöriell organisation under tillväxt och utgöra en viktig länk mellan affär, verksamhet och ekonomi? Söker du en tjänst som innehåller många utvecklande delar inom controllingområdet och innebär ett nära samarbete utåt i organisationen med regionchefer och platschefer? Bra, då är detta en tjänst för dig!

Detta söker vi

Vi söker nu en affärsmässig Business Controller till Smile Tandvård. Som Business Controller kommer du att få ett övergripande ansvar för ekonomi- och verksamhetsrelaterade frågor för 3-4 regioner av tandvårdskliniker. Du kommer agera Business Partner och vara ett bollplank mot regionchefer och platschefer gällande ekonomiska frågeställningar. Vidare kommer du att kontinuerligt driva och delta i utvecklingsprojekt för att effektivisera rutiner, processer och verktyg. Som Business Controller ingår du i ett controllerteam på tre personer och rapporterar till Controllerchefen. Tjänsten är placerad på Smiles nyrenoverade och ljusa huvudkontor i Alvik.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Agera Business Partner mot verksamheten (främst regionchefer och platschefer)
  • Budget- och prognosarbete
  • Ekonomisk uppföljning av intäkter, kostnader och resultat
  • Uppföljning och utveckling av operativa nyckeltal
  • Ansvara för vissa delar av månads- och årsbokslut, inklusive beräkningar av rörliga ersättningar
  • Ta fram beslutsunderlag och rapportering till ledning
  • Integration av nya bolag samt bistå M&A-avdelningen med underlag i samband med förvärv
  • Ta fram och kvalitetssäkra business case för expansioner och omlokaliseringar
  • Delta och driva utvecklingsprojekt

Din profil

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarade. Därefter har du minst 4 års erfarenhet från controlling eller revision. Det är viktigt att du bidrar med ett affärstänk och ett intresse för verksamhetsutveckling. Du har goda kunskaper i Office-paketet, i synnerhet Excel. Erfarenhet av BI-system och andra relevanta systemstöd ser vi som meriterande.

Du som person

För att passa in på Smile är du kommunikativ, lyhörd och trivs i samarbetet med andra. Du besitter en god pedagogisk förmåga när det gäller att kommunicera ekonomisk information på ett lättföreståligt sätt. Det är en självklarhet för dig med struktur och att leverera ett arbete med hög kvalité. Slutligen ser vi att du är initiativtagande och en ”doer” i den bemärkelsen att du driver arbetet hela vägen in i mål och kommer med förslag till förbättringar där du ser dem.

Smile som bolag

Vi som arbetar på Smile är trygga i vår kompetens. Därför kan vi också vara okomplicerade och varma, inkluderande och lyhörda. Vår kultur är familjär och prestigelös. Oss emellan finns ett stort förtroende som grundar sig i raka och informella relationer. Våra kärnvärden och värderingar Collaboration, Care och Entrepreneurship är grunden för vad vi står för som varumärke, företag och människor.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Smile Tandvård med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073-384 23 94 eller Viktoria Simmingsköld på tfn 070-999 97 01.

Välkommen med din ansökan!

Smile Tandvård är Sveriges största privata tandvårdskedja med över 900 anställda spritt över 50 kliniker från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. Tillsammans med duktiga och engagerade tandläkare, tandhygienister och övrig klinikpersonal vill vi utmana och höja kvalitet och utvecklingstakt inom tandvården. Smile Tandvård omsätter idag ca 1 miljard och är en del av Colosseum Dental Group som är en snabbt växande europeisk tandvårdskedja som finns i 9 länder runt om i Europa. Colosseum Dental Group ägs av Jacobs Foundation, en välgörenhetsstiftelse med fokus på utbildning och utveckling för barn och ungdomar med säte i Zürich, Schweiz. Läs mer om företaget på www.smile.se

Tillbaka till alla lediga jobb