Financial Controller till NIAM

Vi söker nu dig som vill du ha en självständig roll där du får arbeta brett inom Financial Control. Lockas du av möjligheten att göra detta i en framgångsrik fastighetskoncern i tillväxt? Vill du vara en del av ett ambitiöst och rutinerat finansteam i en roll med många intressanta kontaktytor såväl internt som externt? Då ska du definitivt läsa vidare! 

Detta söker vi

För tjänsten som Financial Controller söker vi dig som vill ha en bred och självständig roll med stort eget ansvar och utrymme att vara med och påverka. Du kommer att vara en del av ett ambitiöst och rutinerat finansteam i en framgångsrik fastighetskoncern i tillväxt. Som Financial Controller tillhör du en ekonomifunktion bestående av 18 personer som arbetar med bland annat redovisning och analys av Niams fastighetsfonder. Du rapporterar till Head of Fund Services och kommer att ha ett nära samarbete med bolagets Group Financial Controllers som ansvarar för konsolidering och koncernrapportering av fonderna. Du har breda kontaktytor och nära kontakt med övriga funktioner i bolaget samt med externa intressenter. Tjänsten är placerad på Niams huvudkontor på Stureplan i centrala Stockholm.

Dina arbetsuppgifter 

Tjänsten är bred och varierad, men dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bestå av att: 

  • Upprätta bokslut samt ansvara för årsredovisningar, deklarationer och bolagsformalia för fondernas toppbolag
  • Vara delaktig i konsolideringsarbetet
  • Arbeta med analys och uppföljning av fondernas toppbolag 
  • Utföra viss löpande bokföring för fondernas toppbolag
  • Ansvara för administration och koordinera transaktioner mellan fondernas olika bolag
  • Ansvara för rapportering till investerare och myndigheter (ex. SCB) 
  • Aktivt delta i utvecklings- och förändringsprojekt 

Din profil

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi i kombination med cirka 2–4 års relevant arbetslivserfarenhet. Vi tror att du arbetar som revisor, gärna på någon av de större revisionsbyråerna och gärna att du har praktisk erfarenhet av redovisning. Vi ser helst att du känner dig trygg med K3-regelverket. Har du dessutom en grundläggande förståelse för IFRS ses detta som meriterande. Du bör även kommunicera obehindrat på både svenska och engelska, i såväl tal som skrift. 

Du som person

För att lyckas i rollen som Financial Controller på Niam är du en lagspelare som trivs i samarbetet med andra. Du är noggrann och inser vikten av att leverera arbete av hög kvalitet. Vi tror att du tar stort ansvar och klarar av att på ett självständigt sätt driva ditt arbete framåt. Du har ett strukturerat arbetssätt och gillar att själv få ta ansvar när det kommer till att planera och prioritera dina uppgifter. För att trivas på Niam är du en flexibel person som motiveras av att arbeta i en föränderlig miljö. Du anpassar dig enkelt efter ändrade förutsättningar och trivs med stor variation i arbetet.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Niam med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Rekryteringskonsult Kim Engdahl på Prodiem, tfn 073-44 55 014 eller Caroline Björk på 073-303 34 66.

Niam är norra Europas ledande kapitalförvaltare inom fastighetsinvesteringar. Vi har sedan år 2000, genom egna fonder eller på uppdrag av finansiella partners, förvaltat över €11 miljarder i totalt investerat kapital varav över €8,5 miljarder har realiserats. Niam har totalt över €3,9 miljarder i tillgångar under förvaltning inom samtliga sektorer i alla Nordens länder. Niam erbjuder institutionella investerare möjlighet att investera på de nordiska marknaderna genom sina fonder. Niam har idag cirka 80 anställda med kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och Luxemburg. Läs mer om företaget på https://niam.se/ .

Tillbaka till alla lediga jobb