Head of Accounting till PHM Group

Söker du en bred och utmanande roll i ett växande företag där du får möjlighet att utveckla, effektivisera och skapa processer inom redovisning och rapportering? Lockas du av att få arbeta i ett bolag som befinner sig i en expansiv fas med stort fokus på tillväxt? Är du en drivande och målmedveten person som trivs i en dynamisk och entreprenöriell miljö? Då ska du definitivt läsa vidare!

Om rollen

Som Head of Accounting kommer du ha ett övergripande ansvar för redovisningen i den svenska delen av en nordisk koncern. I tätt samarbete med Head of Finance kommer du ha en nyckelroll i det fortsatta arbetet med att utveckla och effektivisera processer och skapa struktur anpassade till bolagets pågående, och fortsatt planerade tillväxt. Du kommer arbetsleda ett redovisningsteam om fyra personer och driva arbetet med processtyrning, digitalisering och automatisering. Då tjänsten är ny ges du utrymme att i viss grad själv vara med och påverka dess utformning. Du rapporterar till Head of Finance för Sverige och tjänsten är placerad i Solna.

Dina arbetsuppgifter

Tjänsten är bred och varierad, men dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av att:

  • Kvalitetssäkra den svenska redovisningen och finansiella rapporteringen
  • Ansvara för konsolidering och inklusive upprättande av interna och externa finansiella rapporter
  • Driva övergången från K2 & K3 och implementera IFRS
  • Driva utvecklingsprojekt kopplade till förbättring av processer, systemanvändning och harmonisering av arbetsflöden
  • Delta i integrering av förvärvade dotterbolag
  • Hålla dig á jour med förändringar inom redovisnings- och skatteområdet och säkerställa korrekt och högkvalitativ redovisning i enlighet med gällande lagar och ramverk

Din profil

Du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning i ekonomi och praktisk erfarenhet inom redovisning och/eller revision. Du har erfarenhet av arbete med kvalificerade redovisnings- och rapporteringsfrågor (företrädesvis enligt IFRS) i en föränderlig miljö. Vi ser gärna att du har grundläggande förståelse för, och viss erfarenhet av arbete med koncernredovisning. Det krävs inte att du haft formellt personalansvar tidigare men vi ser gärna att du haft arbetsledande positioner och trivs i en coachande roll.

Då PHM Group planerar fortsatt stark tillväxt är det positivt om du har erfarenhet av, eller ett intresse för redovisningsarbete kopplat till förvärv och vana att bidra till utveckling och förbättringar inom redovisningsfunktionen. För tjänsten krävs att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Du som person

Då PHM Group befinner sig på en spännande tillväxtresa behöver du vara flexibel, produktiv och trivas i en dynamisk miljö. Du är en målorienterad person med positiv attityd, som ser lösningar där andra ser problem. Du har ett sinne för detaljer men förmågan att fokusera på helheten och kontinuerligt identifiera förbättringsmöjligheter i processer. Givetvis är du samarbetsvillig, besitter en god kommunikativ förmåga och trivs i en roll där du får vara med och påverka.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar PHM Group med Prodiem. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Kim Engdahl på Prodiem, tfn 073-44 55 014 eller Caroline Björk, 073-303 34 66. 

PHM Group är en nordisk koncern som specialiserar sig på fastighetsservice. PHM Group består av starka lokala aktörer som proaktivt sköter om sina kunders fastigheter och närliggande miljöer. Mångsidig yrkeskunskap och årtionden av erfarenhet garanterar tjänster med hög kvalitet. Vi arbetar lokalt, pålitligt och flexibelt och erbjuder omfattande tjänster inom fastighetsskötsel och ekonomisk förvaltning. PHM Group omsätter över 3,5 miljarder SEK och finns idag i Finland, Sverige, Norge och Danmark. PHM Group ägs av såväl fonder förvaltade av Norvestor som den verkställande ledningen. I Sverige är vi verksamma från Åre i norr till Helsingborg i syd med kontinuerlig tillväxt både organiskt och genom förvärv. Läs mer om företaget på https://www.phmgroup.fi/sv/.

Välkommen med din ansökan!

Tillbaka till alla lediga jobb