Senior redovisningsekonom med bolagsansvar

Lockas du av att bli en del av ett börsnoterat bolag med en forskningsdriven och entreprenöriell organisation? Vill du komma in i ett skede som högst troligen kommer att präglas av stark internationell tillväxt och samtidigt vara del av en driven organisation där du får vara med och påverka? Rollen som senior redovisningsekonom på Sedana Medical har en rad olika komponenter, som gör den väldigt intressant för dig som lockas av ansvar, komplexitet och tillväxt.

Detta söker vi

Som senior redovisningsekonom på Sedana Medical kommer du få ett helhetsansvar för redovisning och rapportering för det svenska moderbolaget och det irländska dotterbolaget. Du kommer att arbeta i bred redovisningsroll med ett stort fokus på utveckling och effektivisering av processer och rutiner. Vidare kommer du att ansvara för kvalificerade redovisningsfrågor som kan uppkomma i ett moderbolag och anpassningar i enlighet med nya och förändrade redovisningsregler. Som senior redovisningsekonom kommer du ha ett nära samarbete med Redovisningschefen, en ytterligare redovisningsekonom och två ekonomiassistenter. Du tillhör Sedana Medicals finansavdelning och rapporterar till Redovisningschefen. Placering är på Sedana Medicals huvudkontor i Danderyd, Stockholm.

Dina arbetsuppgifter

I dina huvudsakliga arbetsuppgifter ingår det bland annat:

  • Ansvar för månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Upprätta årsredovisningar
  • Uppföljning och analys av bokslut
  • Inkomst- och skattedeklarationer
  • Momsdeklarationer
  • Löpande redovisning och avstämningar
  • Samarbeta med andra bolag inom koncernen och stödja verksamheten i redovisningsfrågor
  • Kontakt med myndigheter och revisorer
  • Delta och driva utveckling av processer och rutiner

Din profil

Du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi. Därefter har du erfarenhet av kvalificerade redovisningsfrågor och är självständig i bokslut. Vi ser gärna att du tidigare har haft ett helhetsansvar för ett bolags redovisning. Troligtvis arbetar du idag som redovisningsansvarig, redovisningsekonom eller redovisningskonsult. Vi ser gärna att du har arbetat i en börsnoterad miljö och med fördel internationellt. Det är mediterande, men inte ett krav om du har erfarenhet av Life Science eller läkemedelsbolag.

Du som person

För att lyckas i rollen som senior redovisningsekonom är du en prestigelös, handlingskraftig och målorienterad person. Av andra betraktas du som en typisk ”doer” och är van att driva ditt arbete från start till mål. Du besitter förmågan att strukturera och att leverera med kvalité är en självklarhet samtidigt som du alltid utgår utifrån ett väsentlighetstänk. Att arbeta i en dynamisk miljö och att hitta lösningar i olika situationer är något som du motiveras av. Slutligen ser vi att du är en god kommunikatör som värdesätter ett nära samarbete mellan kollegor. 

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Sedana Medical med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073-38 423 94 alternativt Vilda Cygnaeus på tfn 070- 557 96 06.

Välkommen med din ansökan!

Sedana Medical AB (publ) utvecklar och säljer den medicintekniska produkten AnaConDa för administrering av volatila anestetika. Genom en kombinationsbehandling av AnaConDa och läkemedelskandidaten Sedaconda (isofluran) tillhandahåller Sedana Medical inhalationssedering för mekaniskt ventilerade intensivvårdspatienter. Sedana Medical grundades 2005 och är listat på Nasdaq First North. Sedana Medical har egna säljkontor i Benelux, Norden, Tyskland, Frankrike, Storbritannien och Spanien, samt externa distributörer i övriga delar av Europa, Australien, Indien, Israel, Japan, Kanada, Kina, Mexico och Sydkorea. Koncernens huvudkontor är baserat i Danderyd, Stockholm och bolaget bedriver forskning och utveckling utanför Dublin, Irland. Läs mer om företaget på www.sedanamedical.se

Tillbaka till alla lediga jobb