Redovisningschef till Sedana Medical

Lockas du av att bli Redovisningschef för ett börsnoterat bolag med en forskningsdriven och entreprenöriell organisation? Vill du komma in i ett skede som högst troligen kommer att präglas av stark internationell tillväxt och då vara delaktig i att utveckla och bygga upp koncernens ekonomifunktion? Rollen som Redovisningschef på Sedana Medical har en rad olika komponenter, som gör den väldigt intressant för dig som lockas av helhetsansvar, komplexitet och tillväxt.

Detta söker vi

I rollen som Redovisningschef kommer du att leda ett team om fyra medarbetare; två bolagsansvariga och två ekonomiassistenter. Teamet ansvarar för redovisning och rapportering av det svenska moderbolaget och dotterbolagen i Europa och USA. Du kommer arbeta med kvalificerad redovisning och ha det övergripande ansvaret för att kvalitetssäkra arbetet i gruppen. I arbetet ingår att kontinuerligt bygga upp och vidareutveckla rutiner och processer inom koncernen. Du kommer att tillhöra Sedana Medicals finansavdelning och rapportera till Head of Group Finance. Placering är på Sedana Medicals huvudkontor i Danderyd, Stockholm.

Dina arbetsuppgifter

Som Redovisningschef kommer du arbeta brett men dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Ansvar för koordinering och kvalitetssäkring av månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Årsredovisningar
  • Leda och utveckla redovisningsgruppen bestående av fyra medarbetare
  • Säkerställa korrekt hantering av moms och skatter
  • Hålla sig ajour med förändringar inom redovisnings-, regelverk- och skatteområdet
  • Etablera och upprätthålla effektiva interna rutiner samt god intern kontroll
  • Kontakt med myndigheter och revisorer

Din profil

Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning inom ekonomi. Därefter har du erfarenhet av att arbeta med kvalificerade redovisningsfrågor och har tidigare haft ett helhetsansvar för ett bolags redovisning. Troligtvis arbetar du idag i en likande roll alternativt i roller såsom redovisningsansvarig eller auktoriserad redovisningskonsult med ett arbetsledande ansvar. Du bör ha erfarenhet av att arbeta i en börsnoterad miljö, och med stor fördel internationellt. Erfarenhet från Life Science eller ett läkemedelsbolag är meriterande men inte ett uteslutande krav.

Du som person

För att lyckas i rollen är du en självgående och målorienterad person som driver arbetet från start till mål tillsammans med ditt team. Du trivs med att ha ett övergripande ansvar men kan lika gärna kavla upp ärmarna och hugga tag i det som behövs. Att leverera med kvalité är en självklarhet för dig och du ser till att ha en god struktur i ditt arbete. Du har en prestigelös inställning, är en god kommunikatör och har enkelt för att samarbeta med andra. Slutligen ser vi att du har ett genuint ledarskapsintresse där du motiveras av att stötta och utveckla dina kollegor.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Sedana Medical med Prodiem. Intervjuer kommer att påbörjas i mitten av augusti men vi ser gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073-38 423 94 alternativt Vilda Cygnaeus på Prodiem tfn 070- 557 96 06.

Välkommen med din ansökan!

Sedana Medical AB (publ) utvecklar och säljer den medicintekniska produkten AnaConDa för administrering av volatila anestetika. Genom en kombinationsbehandling av AnaConDa och läkemedelskandidaten Sedaconda (isofluran) tillhandahåller Sedana Medical inhalationssedering för mekaniskt ventilerade intensivvårdspatienter. Sedana Medical grundades 2005 och är listat på Nasdaq First North. Sedana Medical har egna säljkontor i Benelux, Norden, Tyskland, Frankrike, Storbritannien och Spanien, samt externa distributörer i övriga delar av Europa, Australien, Indien, Israel, Japan, Kanada, Kina, Mexico och Sydkorea. Koncernens huvudkontor är baserat i Danderyd, Stockholm och bolaget bedriver forskning och utveckling utanför Dublin, Irland. Läs mer om företaget på www.sedanamedical.se

Tillbaka till alla lediga jobb