Kredithandläggare till Svensk Exportkredit (SEK)

Är du en strukturerad lagspelare med erfarenhet av att arbeta som kredithandläggare? Vill du utvecklas vidare i din roll på en arbetsplats där du får arbeta nära affären och samtidigt bidra till att öka hållbar svensk export? Vill du komma till en internationell och dynamisk organisation där du ges stora möjligheter att växa? Då ska du definitivt läsa vidare!

SEK ska nu utöka sin verksamhet med en kredithandläggare med inriktning projektfinansiering. I rollen ingår du i ett team om 10 personer som utgör ett viktigt affärsstöd i SEK:s utlåningsverksamhet. Arbetet sker i tätt samarbete med bl. a. kundansvariga, kreditanalytiker och hållbarhetsanalytiker. Tjänsten är placerad på SEK:s huvudkontor på Kungsholmen i Stockholm och du rapporterar till Chef för Affärsstöd.

Dina arbetsuppgifter

Tjänsten är bred och varierad, men dina arbetsuppgifter kommer i huvudsak bestå av:

  • Hantering av låneavtal och övrig dokumentation
  • Hantering av dragningar, rullningar, fakturering, feer
  • Registrering i lånesystemet
  • Registrering och bevakning av säkerheter och ECA/PRI garantier
  • Bevakning av betalningar
  • Hantering av villkorsändringar
  • Registrering och bevakning av kovenanter
  • Att bidra med dina kunskaper och din erfarenhet i affärstrukturering med fokus på samarbete med kundansvarig och övriga funktioner

Din profil

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom ekonomi eller juridik i kombination med relevant arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet av arbete med kreditadministration från bank- eller finansieringsverksamhet samt arbete med portföljer. Det är starkt meriterande om du har erfarenhet av arbete med projektfinansiering och långfristiga avtal. Slutligen vill vi att du behärskar svenska och engelska, i både tal och skrift.

Du som person

För att trivas i den här tjänsten är det viktigt att du är en strukturerad person som känner ägarskap och självständigt tar ansvar för dina uppgifter. Du är flitig, effektiv och har god prioriteringsförmåga. Du inser vikten av att leverera arbete av hög kvalitet, men har förmågan att lyfta blicken från detaljerna och förstå helheten. Då tjänsten bygger på samarbete med såväl kollegor inom teamet som på andra avdelningar samt med externa parter, fäster vi stor vikt vid din kommunikativa förmåga, affärsmässighet och lyhördhet. Vi sätter laget före jaget och ser fram emot att ha dig i vårt team!

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Svensk Exportkredit med Prodiem. Intervjuer kommer hållas från och med 9 augusti 2021, därefter sker urvalsarbetet löpande. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Kim Engdahl på Prodiem, tfn 073-445 50 14 eller Caroline Björk 073-303 34 66.

Välkommen med din ansökan!

Svensk Exportkredit (SEK) är ett statligt bolag som på kommersiella och hållbara grunder finansierar exportföretag, deras underleverantörer och internationella köpare av svenska varor och tjänster. Finansiering från SEK ger företagen möjlighet att växa och bidrar till jobb och tillväxt i Sverige. SEK bidrar även till industrins omställning för att minska klimatutsläppen.

Under 2020 lånade SEK ut rekordhöga 125 miljarder kronor. För att kunna låna ut pengar lånar SEK upp genom olika instrument på flera geografiska marknader och vänder sig till både institutionella och privata investerare. På SEK omges du av kollegor med bred kompetens och erfarenhet inom exportfinansiering. Här tror vi på laget framför jaget och att de bästa lösningarna nås genom samarbete. Vi är professionella, gör det svåra enkelt och bygger hållbara relationer för att svenska företag ska bli mer konkurrenskraftiga och vinna fler exportaffärer. Detta kombineras med spännande internationella miljöer då våra kunder finns i 60 länder. På SEK får du följa med på en förändringsresa, där kundens behov styr utvecklingen och där din kompetens tas till vara. Välkommen till det stora, lilla företaget som brinner för svensk export. Ytterligare information om SEK finns på www.sek.se

Sökord: Finans, kredithandläggning, kredithandläggare, finansiering, projektfinansiering, strukturerad finansiering, hållbarhet, kretitadministration, SEK, Svensk Exportkredit

Tillbaka till alla lediga jobb