Memira Eyecenter är Nordens ledande kedja inom refraktiv kirurgi och en av de ledande aktörerna i världen på linsbytesoperationer. Våra kirurger har tillsammans en samlad erfarenhet av över 400 000 ögonoperationer. Memirakoncernen omsätter idag ca 600 MSEK och är 300 anställda och finns idag i Sverige, Norge och Danmark. Memira Eyecenters vision är att vara ’the eye partner for life’ genom att samla allt för ögat under ett och samma tak och att driva utvecklingen inom ögonvården. Här finns din chans att vara med på resan! Läs mer på www.memira.se.

Vill du arbeta i en dynamisk organisation i ett spännande skede med en stark tillväxt? Lockas du av att utvecklas i rollen som Redovisningsekonom och av att lära dig ännu mer inom området? Tilltalas du av en roll där du får arbeta brett inom hela redovisningsområdet från löpande redovisning till bokslut, samtidigt som du får möjlighet att arbeta tillsammans i ett team med mycket kompetenta och trevliga kollegor? Då är detta din nästa utmaning! Företagskulturen kännetecknas av engagemang, utveckling och omtanke.

Detta söker vi

Memira Eyecenter söker nu en Redovisningsekonom. Du kommer att tillhöra ett team av fem kollegor som arbetar med löpande redovisning, bokslut och rapportering för den skandinaviska koncernen bestående av 10 bolag. Då Memira Eyecenter befinner sig i ett expansivt skede får du även möjlighet att vara med i utvecklandet av processer och rutiner. Tjänsten rapporterar till Redovisningschefen.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer tillsammans med dina kollegor att arbeta med redovisning för ett antal verksamheter inom koncernen och arbeta brett från löpande redovisning, avstämningar, moms och skatt till bokslut. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att innefatta:

  • Löpande redovisning/avstämningar
  • Kund- och leverantörsreskontra
  • Månadsbokslut med balans- och resultatanalys
  • Delaktig i årsbokslutsprocessen med rapportpaket
  • Hantering av moms, skatter samt framtagande av statistik
  • Kontakt med kliniker och butiker
  • Avstämning av koncernmellanhavanden
  • Ansvar för att kontinuerligt förbättra och utveckla processer och rutiner
  • Viss inköps-, avtals- och orderhantering

Din profil

Vi söker dig som har en relevant utbildning inom ekonomi samt har arbetat i minst 3 år som exempelvis Redovisningsekonom. Du har en god förståelse för hela redovisningsprocessen och vi ser att du känner dig trygg med den löpande redovisningen, att du självständigt har hanterat månadsbokslut och att du har varit behjälplig vid årsbokslut. Vidare ser vi gärna att du är en van Excelanvändare och att du är bekväm med att hantera det engelska språket, främst i skrift.

Du som person

För att passa i rollen är det viktigt att du trivs i en händelserik miljö och är van att arbeta mot olika deadlines. Du är bra på att samarbeta med andra, då du arbetar nära dina kollegor inom redovisningsteamet men även har täta kontakter med andra inom bolaget. Det är viktigt att du är strukturerad och kvalitetsmedveten och ser till att saker och ting blir gjorda. Memira Eyecenter har höga mål för sin verksamhet och ser positivt på att du kommer med egna initiativ och förslag på förbättringar och effektiviseringar, inom just ditt område. Vi ser därav att du är lösningsfokuserad och utvecklingsorienterad och att du har ett hjälpsamt förhållningssätt i ditt arbete.

Memira Eyecenter flyttar under september månad sitt huvudkontor till det nybyggda huset Eye Center of Excellence i Hagastaden, där samverkan med andra vårdgivare, akademi och näringsliv garanterar fortsatt ögonvård av högsta klass.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Memira Eyecenter med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Jessica Maurell på Prodiem, tfn 073-233 01 17 eller Viktoria Simmingsköld på 070-999 97 01.

Välkommen med din ansökan!

Tillbaka till alla lediga jobb