Arctic Group är en ledande, oberoende leverantör av finansiella tjänster som grundades i augusti 2007 med en vision om att skapa ett ekonomiskt äventyr, att skapa en investeringsbank. Arctic är grundat på en entreprenörsanda som genomsyrar både kulturen och drivkraften hos Arctics anställda som idag består av över 300 personer. Sedan starten har vi utökat vårt internationella avtryck med kontor i Stockholm, New York, Rio de Janeiro och Houston, alltid med en stark koppling till det norska arvet. Vi strävar efter att ge värde till kunder genom överlägsen kompetens och genom att vara en diskussionspartner för våra kunder. Sedan 2015 finns Arctic etablerade på den svenska marknaden. I Sverige är Arctic idag 40 anställda och sitter i nyrenoverade lokaler i centrala Stockholm. Läs mer på www.arctic.com

Har du ett stort intresse för redovisning och lockas av en roll där du får upprätta, utveckla och kvalitetssäkra processer och rutiner? Tycker du att det vore spännande att komma till ett högpresterande bolag inom finans med en kultur som präglas av såväl resultatfokus som omtanke? Om du dessutom har erfarenhet av att arbeta ett antal år med kvalificerad redovisning är rollen som Accounting Manager något för dig!

Detta söker vi

Då Arctic har vuxit kraftigt de senaste åren på den svenska marknaden behöver ekonomiavdelningen utökas med en Accounting Manager som kommer ansvara för fyra bolag och rapportera till det norska moderbolaget. Ekonomiavdelningen i Sverige kommer med dig att bestå av tre personer. Du kommer att rapportera till CFO Sverige och arbetsleda en ekonomiassistent som sköter leverantörsreskontran och viss löpande redovisning. Utöver det kommer du också att vara mycket delaktig i att utveckla ekonomifunktionen samt vara ett bollplank till CFO.

Dina arbetsuppgifter

 • Bokslutsarbete
 • Momsredovisning
 • Skattedeklarationer
 • Rapportering till moderbolaget
 • Årsredovisning
 • Deklaration
 • Löpande redovisning
 • Kontoavstämningar
 • Budget
 • Kontakt med löneoutsourcingpartner
 • Förbättring och utveckling av ekonomifunktionen

Din profil

Du har akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi. Därefter har du minst 5 års erfarenhet av att arbeta med kvalificerad redovisning, troligtvis i en liknande roll eller som redovisningskonsult. Du har självständigt upprättat bokslut inklusive årsbokslut. Excel har du goda kunskaper inom och du behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Du som person

För att lyckas i rollen som Accounting Manager hos Arctic är du en produktiv problemlösare som på ett självständigt sätt kommer i mål med dina uppgifter, samtidigt som du är en teamplayer. Du trivs med att arbeta i en miljö med högt tempo och har lätt för att anpassa dig till förändringar. Du har hög kvalitet i ditt arbete och är strukturerad i ditt sätt. Slutligen ser vi att du har ett kreativt förhållningssätt och är inte rädd för att utmana det rådande.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Arctic med Prodiem. Urval och intervjuer kommer att ske under juli och augusti månad. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Alexandra af Winklerfelt på Prodiem, tfn 073-922 61 72 eller Viktoria Simmingsköld på tfn 070-999 97 01.

Tillbaka till alla lediga jobb