TECHNIA är ett världsledande kunskapsföretag inom PLM (Product Lifecycle Management) och en Platinum Partner till Dassault Systèmes. Våra PLM-lösningar hjälper företag att hantera produktinformation under alla faser i en produkts livscykel; från utveckling, design, tillverkning och försäljning till underhåll och support. Våra kunder återfinns inom branscher som medicinteknik, läkemedel, fordonsindustri, resor, mode, energi, detaljhandel, offshore, telekom och livsmedel. Vi har fler än 6 000 kunder över hela världen, inklusive 43 som är noterade på Fortune 500. Att en stor del av vår kundbas är trogna kunder sedan 30 år är vi extra stolta över. TECHNIA är en del av Addnode Group, listade på Nasdaq OMX Nordic List. För mer information, vänligen besök: www.technia.com.

Vill du arbeta i en internationell miljö inom ett dynamiskt bolag som siktar på fortsatt hög tillväxt? Lockas du av en roll där du får arbeta på koncernnivå men får behålla ena benet i affären? Vill du med din erfarenhet av business control och system bidra till att effektivisera och skapa än bättre processer på koncernnivå? Då är detta en roll för dig!

Detta söker vi

TECHNIA har under de senaste fem åren växt med 400% och planerar att fortsätta växa! Som ett led i den fortsatta tillväxten behöver man nu utöka med en Group Business Controller som kommer ha stora möjligheter att påverka. Som Group Business Controller kommer du verkligen få möjligheten att arbeta brett. Du kommer att ansvara för två divisioner utifrån ett controllerperspektiv och i denna roll vara ett affärsmässigt stöd till cheferna.

Vidare kommer du att vara drivande i att utveckla processer och rutiner för att effektivisera och fastställa en ännu tydligare likriktning för Business Control inom koncernen. Du kommer att vara den sammanhållande länken för Business Control och bryggan mellan koncern och controllers ute i verksamheten. Du rapporterar till koncernens CFO som du även kommer att ha ett nära samarbete med. Det kommer att vara mycket utvecklingsarbete kopplat till system i rollen vilket innebär att rollen passar extra bra för dig som har ett stort systemintresse. 

Som Group Business Controller har du personalansvar för en controller och tjänsten är placerad i Kista, ett stenkast från Kista Centrum.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bl a vara följande:

  • Månadsrapportering, uppföljning och analys
  • Stötta i framtagning av budget och forecast
  • Analys av utfall mot budget och forecast
  • Nyckeltalsuppföljning
  • Stöd till division Norden/Benelux och division USA inom Business Control
  • Stödja projektchefer i projektuppföljning och analys
  • Delta i ledningsgrupp på divisionsnivå
  • Stöd till affärschefer och CFO på ad hoc basis
  • Ansvara för och driva utvecklingen av en likriktning av Business Control arbetet inom koncernen. I detta arbete har du mycket kontakt med övriga controllers inom koncernen men även med affärschefer och övriga intressenter.

Din profil

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi. Vi tror att du har 7–10 års erfarenhet inom Business Control. Troligen arbetar du idag som business controller eller group business controller i en större koncern och/eller i en internationell verksamhet. Du har en mycket god systemvana och ett gediget systemintresse, och har du erfarenhet från Dynamics 365, Microsoft BI eller Anaplan är detta meriterande.

Du som person

För att passa i rollen som Group Business Controller är det viktigt att du är en målfokuserad person som är van att självständigt driva ditt arbete framåt och som tar ett stort eget ansvar. Då du kommer ha många kontaktytor i rollen är det viktigt att du är smidig och kan ta olika typer av personer. Som ansvarig för en controller och som affärsstöd till chefer ute i verksamheten, är det även viktigt att du är pedagogisk och lyhörd för organisationens behov. TECHNIA har en snabb utvecklingstakt och vi söker därför en person som är bra på att skapa strukturer i en föränderlig miljö. Det blir även viktigt med en god problemlösningsförmåga och att du genom dina erfarenheter kan se utvecklingsmöjligheter.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar TECHNIA med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Frida Olsson, telefon 073 388 22 62 eller Anna Abrahamsson, telefon 070 691 01 35.

Välkommen med din ansökan!

Tillbaka till alla lediga jobb