I Byggmax Group ingår Byggmax, Skånska Byggvaror och Buildor. Koncernen omsatte 5,3 miljarder kronor år 2019 och Byggmax Group är noterat på Nasdaq sedan 2010. Byggmax startades 1993 och har totalt 172 butiker i tre länder. 116 anläggningar finns i Sverige, 46 i Norge och 10 i Finland. Sedan starten har Byggmax affärsidé varit att vara det bästa och billigaste alternativet när konsumenten ska köpa byggmaterial med bra kvalitet.

Läs mer på: www.byggmax.se

Lockas du av att få ansvara för koncernredovisningen av en nordisk börsnoterad koncern? Söker du en bred roll där du också får arbeta med utveckling av processer och rutiner? Detta är en intressant och utvecklande roll för dig som vill ha ett helhetsansvar för koncernredovisningen i en snabbväxande koncern med en stark företagskultur.

Detta söker vi

I rollen som Koncernredovisningsansvarig kommer du att ha ett övergripande ansvar för bolagets koncernredovisning. I koncernen ingår ca 10 operativa legala enheter som ska konsolideras och du kommer att ha ett nära samarbete med övriga inom Finance samt ansvariga inom dotterbolagen. Du kommer ingå i en ekonomifunktion beståendes av drygt 25 personer och rapportera till CFO, som du även kommer att ha ett tätt samarbete med. Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Solna.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att innefatta:

  • Konsolidering och kvalitetssäkring av koncernens legala månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Delårsrapporter och årsredovisning enligt IFRS
  • Koncernens redovisnings-/regelverksspecialist
  • Utveckla rutiner och processer inom koncernredovisning, rapportering och system
  • Kontakt med revisorer
  • Transfer pricing och övriga skattefrågor
  • Delaktig i koncernens arbete med internkontroll
  • Super-user för koncernkonsolideringssystemet AARO

Din profil

Du har en akademisk examen inom ekonomi och har därefter en kvalificerad operativ erfarenhet av koncernredovisning och IFRS -regelverk. Vidare har du goda kunskaper i Excel samt i engelska, såväl i tal som i skrift. Då rollen innebär ett super-useransvar så är det starkt meriterande om du har tidigare erfarenhet av AARO eller annat koncernkonsolideringssystem.

Du som person

Du är en kvalitetsmedveten person som säkerställer att det du lämnar ifrån dig är korrekt. Du är strukturerad och ser till att du har en övergripande plan för ditt arbete samt tar ansvar för att möta satta deadlines. Då det också kommer att vara en del fokus på utveckling av rutiner och processer i rollen, är det viktigt att du är nyfiken och trivs med att utforska nya perspektiv. Att samarbeta med dina kollegor inom Finance och ha kontakt med dotterbolagen, ser du som ett positivt inslag i rollen som Koncernredovisningsansvarig.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Byggmax AB med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073-384 23 94 alt Caroline Björk på tfn 073-303 34 66.

Välkommen med din ansökan!

Tillbaka till alla lediga jobb