AcadeMedia skapar möjligheter för människor att utvecklas. Våra 16 900 medarbetare på våra drygt 660 förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildningar har ett gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. AcadeMedia är Norra Europas största utbildningsföretag med verksamheter i Sverige, Norge och Tyskland och är noterat på Nasdaq Stockholm med en omsättning på cirka 12 miljarder. Vår storlek skapar trygghet och ger oss förutsättningar att vara en långsiktig och stabil utbildningsaktör som bidrar till det gemensamma samhällsbygget. Läs mer om företaget på www.academedia.se.

AcadeMedia har haft en snabb tillväxt de senaste åren både som ett resultat av förvärv och nystartade skolor. Vi erbjuder dig nu en nyckelroll inom ekonomifunktionen där du får ett helhetsansvar för koncernens ekonomiststyrningsprocesser samt stöttar CFO och VD. Du blir del av en dynamisk organisation som är i ständig utveckling och där medarbetare har stort engagemang och drivkraft i att bidra till att våra barn, elever och deltagare når sin fulla potential.

Söker du en ledande roll inom en organisation med världens viktigaste uppdrag? Vill du ha en nyckelroll i ett bolag i en börsnoterad miljö? Trivs du med att arbeta som sparringpartner till CFO och VD? Då ska du läsa vidare!

Detta söker vi

Funktionen Group Business Control ska bland annat utgöra ett stöd till CFO och VD, ansvara för koncernrapporteringen från ett controlling perspektiv, arbeta med ekonomistyrning inklusive att driva budget- och prognosprocessen samt framställa koncernanalyser. Du kommer också att ansvara för Business Intelligence och koncernens managementrapportering-system. I rollen som Head of Group Business Control kommer du att rapportera direkt till CFO samt leda och utveckla verksamheten och medarbetarna inom Group Business Control. Du kommer att ha en helhetsbild över organisationen och driva samt medverka i olika och varierande analys- och ekonomistyrningsprojekt. Du kommer att ingå i CFOs ledningsgrupp och verka nära andra funktioner såsom Koncernredovisning och Investor Relations.

Din profil

Vi söker dig som är civilekonom eller liknande och som har minst 10 års arbetslivserfarenhet. Du kan exempelvis arbeta i en senior koncerncontrollerroll idag och har en bakgrund inom redovisning/revision. Du kan också ha mångårig erfarenhet inom controlling och är stark i arbetet med prognoser, analyser och driva förändringsprocesser. Om du har erfarenhet från att verka i en börsnoterad miljö är detta naturligtvis en fördel. Vidare ser vi att du har erfarenhet av ledarskap och har förmågan att motivera och inspirera andra.

Du som person

Vi söker dig som är en självgående person med ledaregenskaper och som tycker om att ta stort ansvar i ditt arbete. Du har integritet samt en förmåga att hantera en föränderlig miljö och bibehålla en god struktur. Då du kommer att ha en övergripande roll är det viktigt att du är affärsorienterad, strategisk och analytisk samt är mål- och lösningsfokuserad för att driva processer och ro förändring i land. För att trivas på AcadeMedia tror vi även att du har en prestigelös inställning, är social och tycker om att samarbeta med andra. Du kommer ha mycket kontakt med andra inom organisationen, varför vi även tror att du är en pedagogisk och god kommunikatör.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar AcadeMedia med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du rekryteringskonsult Jessica Maurell på Prodiem, tfn 073-233 01 17 alt Viktoria Simmingsköld, tfn 070-999 97 01.

Välkommen med din ansökan!

Tillbaka till alla lediga jobb