Loomis erbjuder säkra och effektiva helhetslösningar för kontanthantering och internationell värdehantering. Loomis har ett internationellt nätverk av ca 400 operativa lokalkontor i drygt 20 länder. Loomis sysselsätter cirka 25 000 personer och koncernen omsatte ca 21 miljarder SEK år 2019. Loomis är noterat på large cap-listan på NASDAQ Stockholm. Läs mer på www.loomis.com

Detta söker vi

Loomis är ett globalt, expansivt och dynamiskt företag som nu behöver förstärka organisationen med en Business Controller. Här erbjuds en fantastisk möjlighet för dig som vill utvecklas inom business control i en internationell börsnoterad koncern! Loomis har under de senaste åren haft en stark tillväxt och förväntas fortsätta växa både organiskt och via förvärv. Detta innebär att man kommer att behöva vidareutveckla koncernfunktionen och vi söker dig som lockas av att delta i och driva utvecklingsarbetet.

Dina arbetsuppgifter

Som Business Controller kommer du att tillhöra Corporate Control teamet på tio personer inom Group Finance. I rollen kommer du att arbeta koncernövergripande med bland analys och uppföljning av resultat och nyckeltal, budget, prognoser, managementrapportering samt framtagande av beslutsunderlag till ledning. Vidare kommer du kontinuerligt delta i utvecklingsprojekt för att effektivisera processer, arbetsmetoder och verktyg. Rollen innebär ett nära samarbete med övriga funktioner inom Group Finance samt dotterbolagens ekonomichefer och controllers. Tjänsten är placerad på Loomis huvudkontor i centrala Stockholm och du kommer att rapportera till Head of Corporate Control.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Uppföljning och analys av koncernens finansiella utveckling och strategiska mål
  • Delaktig i bokslut i form av koncernredovisning (månads-, kvartals- och årsbokslut)
  • Budget och prognosarbete
  • Stötta och utbilda dotterbolagen gällande rapportering, KPI:er samt stöd på ad-hoc basis
  • Sammanställa rapportpaket och beslutsunderlag till ledning och övriga intressenter
  • Ta fram och följa upp relevanta KPI:er och strategiska mål exempelvis effektiviseringsprojekt, integration av förvärv samt organisationsförändringar
  • Driva och medverka i diverse ad-hoc och ekonomirelaterade projekt
  • Utveckling av analys- och rapporteringsverktyg

Din profil

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi och har därefter 3-5 års arbetslivserfarenhet. Troligtvis arbetar du idag som controller alternativt på Big 4 som revisor eller inom corporate finance. Då Loomis är en internationell koncern, förutsätter vi att du har goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift. Du har med fördel ett intresse för system, digitalisering och är van att hantera större datamängder. Du har mycket goda kunskaper i Office-paketet, i synnerhet Excel och Powerpoint. Erfarenhet av BI-system och andra relevanta systemstöd ser vi som högst meriterande.

Du som person

Som person är du driven, målfokuserad och lockas av att arbeta i en internationell och snabbrörlig verksamhet. Du besitter en stark analytisk förmåga och van att se till helheten för avgöra vad som är viktiga underlag för affärsmässiga beslut. Då Loomis har haft en starkt tillväxt som förväntas fortsätta söker vi en person som är bra på utveckla processer och skapa struktur i en förändring miljö. Eftersom du kommer att ha många kontaktytor inom organisationen är det även viktigt att du har en god kommunikativ förmåga och är lyhörd för organisationens behov.

Detta erbjuder Loomis

Loomis erbjuder dig en spännande roll inom en organisation med mycket framåtanda. Du blir del av teamet på huvudkontoret inom en internationell koncern där du får eget ansvar och möjlighet till utveckling.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Loomis med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073-384 23 94 eller Caroline Björk på Prodiem, tfn 073-303 34 66.

Välkommen med din ansökan!

Tillbaka till alla lediga jobb