Veidekke är inget vanligt byggföretag. Visserligen bygger vi allt från broar och bostäder, vägar och tunnlar, men det är vår syn på människor som är annorlunda. Veidekke är en idé om hur människor tillsammans kan skapa goda resultat. Vi tror på involverande krafter och kollektiv intelligens. Vi är övertygade om att människor åstadkommer mer genom samarbete.

Veidekke är Skandinaviens fjärde största entreprenad- och bostadsutvecklingsföretag med en total omsättning på ca 36 mdr NOK. I Sverige har vi ca 2300 anställda och en omsättning på ca 11 miljarder SEK (2018). Läs mer om företaget på www.veidekke.se

Arbetar du idag som Business Controller och vill ta ett nästa steg med möjlighet till personalansvar och ett helhetsansvar för controllingen av Region Bygg Väst? Vill du komma till ett bolag i stark tillväxt där du kan vara med och påverka? Lockas du av en tjänst där du får arbeta nära verksamheten? Då är detta en tjänst för dig!

Detta söker vi

Till Veidekke söker vi nu en engagerad Regioncontroller som vill vara med och bidra till att effektivisera och förbättra verksamheten. Vi söker dig som är redo för att ta ett helhetsansvar för Business Control inom Region Bygg Väst som har ett 150-tal medarbetare och omsätter ca 1 miljard per år.

I rollen som Regioncontroller kommer du att arbeta nära verksamheten och stötta de arbetschefer som ansvarar för regionens byggprojekt. Du kommer ha många kontaktytor i organisationen och vara engagerad i affärsutvecklingsfrågor och projekt. Du får i denna roll möjligheten att arbeta på det stora bolaget samtidigt som du kommer till en personlig och familjär miljö.

Som Regioncontroller har du ett personalansvar för tre personer och rapporterar till regionchefen. Du är även medlem i regionens ledningsgrupp. Du är placerad på Veidekkes kontor i Göteborg. 

Dina arbetsuppgifter

Som Regioncontroller ansvarar du för ekonomisk uppföljning och analys av regionens byggprojekt, både nuläge och framåt. Du kommer att arbeta väldigt nära regionchefen samt stötta arbetschefer, platschefer och projektchefer i controlling-perspektivet. Dina arbetsuppgifter kommer bl a bestå av följande: 

  • Uppföljning och analys av månadsresultat och nyckeltal
  • Budget och prognos
  • Likviditetsuppföljning
  • Rapportering
  • Uppföljning av orderstock och orderingång
  • Ta fram material och göra presentationer
  • Hålla ekonomiutbildningar internt
  • Delta i och driva utvecklingsprojekt
  • Vara delaktig i affärsstrategiarbetet för regionen

Din profil

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi. Efter examen har du flera års erfarenhet av att arbeta i en controllerroll och är därmed van att arbeta med budget, prognos, uppföljning och rapportering. Det är mycket meriterande om du har arbetat inom projektbaserade bolag, gärna inom bygg-, fastighets- eller installationsbranschen. Det är även meriterande om du sedan tidigare har arbetat i ekonomisystemet Agresso samt kalkyl- och prognosverktyget MAP.

Du som person

För att lyckas i rollen som Regioncontroller är det viktigt att du är en målorienterad och flitig person som ser till att det du tar dig för blir gjort. Eftersom rollen innebär flera kontaktytor internt är det även av stor betydelse att du är bra på att samarbeta och kan agera stöttande. Du har ett naturligt servicetänk i ditt arbete. Då rollen innebär ett helhetsansvar är det även viktigt att du är en ansvarstagande och tillförlitlig person, som värderar hög kvalitet i det som du levererar.

Vad kan Veidekke Entreprenad erbjuda dig

Ett utvecklande och stimulerande arbete i ett modernt Veidekke med ovanligt tydliga värderingar, ett unikt medarbetarengagemang, en smittande entusiasm och ett starkt fokus på kundens och medarbetarens behov. På Veidekke arbetar vi kontinuerligt med utveckling inom strategiskt utvalda områden. Vi har en stor variation av arbetsuppgifter där du kommer att möta olika typer av utmaningar. I Veidekke utmärker vi oss genom att arbeta involverande. Vi har märkt att när vi jobbar involverande får vi roligare på jobbet, levererar en bättre produkt i tid och under budget, vi får säkrare arbetsplatser och våra kunder blir extremt nöjda.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Veidekke med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Frida Olsson på Prodiem, tfn 073 388 22 62 eller Anna Abrahamsson, tfn 070 691 01 35.

Tillbaka till alla lediga jobb