Loomis erbjuder säkra och effektiva helhetslösningar för kontanthantering och internationell värdehantering. Loomis har ett internationellt nätverk av ca 400 operativa lokalkontor i drygt 20 länder. Loomis sysselsätter cirka 25 000 personer och koncernen omsatte ca 21 miljarder SEK år 2019. Loomis är noterat på large cap-listan på NASDAQ Stockholm. Läs mer på www.loomis.com

Detta söker vi

Loomis är ett globalt, expansivt och dynamiskt företag som nu behöver förstärka organisationen med en Financial Controller. Här erbjuds en fantastisk möjlighet för dig som vill utvecklas inom financial control i en internationell börsnoterad koncern! Loomis har under de senaste åren haft en stark tillväxt och förväntas fortsätta växa både organiskt och via förvärv. Detta innebär att man kommer att behöva vidareutveckla koncernfunktionen och vi söker dig som lockas av att delta i och driva utvecklingsarbetet.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Financial Controller kommer du att tillhöra Corporate Control teamet på tio personer inom Group Finance. Rollen innebär ett nära samarbete med olika funktioner inom bolaget såsom skatt, treasury, business control samt dotterbolagens ekonomichefer och controllers. Du kommer att få en bred och varierande roll där du arbetar med allt ifrån koncernredovisning, rapportering, budget och prognos samt förbättringsprojekt. Tjänsten är placerad på Loomis huvudkontor i centrala Stockholm och du kommer att rapportera till Head of Corporate Control.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Delaktig i bokslut i form av koncernredovisning (månads-, kvartals- och årsbokslut)
  • Årsredovisning och delårsrapporter
  • Delaktig i budget och prognosarbete
  • Intern och extern rapportering
  • Stöd till Tax Director i skattefrågor
  • Många kontaktytor både inom och utanför organisationen
  • Delaktig i utvärdering och implementering av nya redovisningsregler
  • Utveckla koncernens ekonomihandbok samt säkerställa att denna efterlevs
  • Delaktig i utveckling av analys- och rapporteringsverktyg

Din profil

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi och har därefter 3-5 års arbetslivserfarenhet. Troligtvis arbetar du idag på Big 4 som revisor alternativt med koncernredovisning. Vi ser gärna att du har ett systemintresse och är van att arbeta i Excel. Då Loomis är en internationell koncern, förutsätter vi att du har goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift. Erfarenhet från att arbeta med skatterelaterade frågor är meriterande.

Du som person

För att lyckas i rollen är du en strukturerad person som är van att leverera arbete med hög kvalité. Du har förmågan att arbeta självständigt samtidigt som du är kommunikativ och lyhörd eftersom du i rollen samarbetar med såväl ditt team samt övriga anställda inom koncernen. Eftersom Loomis är en dynamisk och expansiv verksamhet är det även viktigt att du är en flexibel person som kan anpassa dig efter ändrade förutsättningar. Vidare besitter du förmågan att identifiera och ta initiativ till förbättringsmöjligheter inom ditt ansvarsområde.

Detta erbjuder Loomis

Loomis erbjuder dig en spännande roll inom en organisation med mycket framåtanda. Du blir del av teamet på huvudkontoret inom en internationell koncern där du får eget ansvar och möjlighet till utveckling.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Loomis med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073-384 23 94 eller Caroline Björk på Prodiem, tfn 073-303 34 66.

Välkommen med din ansökan!

Tillbaka till alla lediga jobb