Memira Eyecenter är Nordens ledande kedja inom refraktiv kirurgi och en av de ledande aktörerna i världen på linsbytesoperationer. Våra kirurger har tillsammans en samlad erfarenhet av över 400 000 ögonoperationer. Memirakoncernen omsätter idag ca 600 MSEK och är 240 anställda och finns idag i Sverige, Norge och Danmark. Memira har under sommaren 2019 förvärvat StureOptikern, EyeCenter City och Täby EyeCenter. Memira vill bli ett ”one stop shop” inom syn och ögonhälsa. I och med Memiras nya strategi byter företaget nu namn till ”Memira Eyecenter”. Memira Eyecenter kommer att skapa ett unikt erbjudande i världsklass till kunder och patienter. Här finns din chans att vara med på resan! Läs mer på www.memira.se

Vill du arbeta i dynamisk organisation i ett spännande skede med en stark tillväxt? Lockas du av att vara med på en spännande resa och utvecklas i rollen som Redovisningsassistent? Tilltalas du av att få arbeta brett i en nätverkande roll med bland annat löpande redovisning, kund- och leverantörsreskontra och inköpshantering, samtidigt som du får möjlighet att arbeta tillsammans i ett team med mycket kompetenta och trevliga kollegor? Då är detta din nästa utmaning! Företagskulturen kännetecknas av engagemang, utveckling och omtanke.

Detta söker vi

Memira Eyecenter behöver utöka teamet med en Redovisningsassistent. Du kommer att tillhöra ett team av sex kollegor som arbetar med redovisning, bokslut och rapportering för den skandinaviska koncernen. Då Memira Eyecenter befinner sig i ett expansivt skede får du även möjlighet att vara med i utvecklandet av processer och rutiner. Tjänsten rapporterar till Redovisningschefen.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta brett för ett antal verksamheter inom koncernen med löpande redovisning och kund- och leverantörsreskontra. Du kommer därutöver att hantera avstämningar samt viss avtals- och inköpshantering. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att innefatta:

  • Löpande redovisning/avstämningar.
  • Kund- och leverantörsreskontra.
  • Kontakt med bland annat kliniker, butiker, leverantörer och redovisningsansvariga inom verksamheten.
  • Ansvar för att kontinuerligt förbättra och utveckla processer och rutiner.
  • Inköps- och avtalshantering.

Du kommer i denna roll att hantera teamets gemensamma telefon och mailbox.

Din profil

Du kan ha en relevant utbildning inom ekonomi men vi ser att du framför allt har som minst något års erfarenhet från en liknande roll som gett dig en trygghet inom ekonomiarbetets grunder och en förståelse för redovisningsprocessen. Vidare ser vi att du är en van Excel- och systemanvändare och att du är bekväm med att hantera det engelska språket, främst i skrift.

Du som person

För att passa i denna roll är det viktigt att du trivs i en händelserik miljö och är van att arbeta mot löpande deadlines. För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du är bra på att samarbeta och trivs med många kontaktytor, då du arbetar nära dina kollegor inom redovisningsteamet men även har täta kontakter med personer både inom och utanför bolaget. Rollen ställer krav på att du är strukturerad och kvalitetsmedveten. Du ser till att saker och ting blir gjorda, trivs med varierande arbetsuppgifter och kan på ett självständigt sätt se vart ditt fokus behöver vara. Memira Eyecenter har höga mål för sin verksamhet och ser positivt på att du kommer med egna initiativ och förslag på förbättringar och effektiviseringar, inom just ditt område. Vi ser därav att du är lösningsfokuserad och utvecklingsorienterad.

Memira Eyecenter kommer att flytta sitt huvudkontor till det nybyggda huset Eye Center of Excellence, i Hagastaden september 2020 där samverkan med andra vårdgivare, akademi och näringsliv garanterar fortsatt ögonvård av högsta klass. Initialt kommer du att sitta på Memiras Stockholmskontor i Stockholm city. 

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Memira Eyecenter med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Jessica Maurell på Prodiem, tfn 073-233 01 17 eller Viktoria Simmingsköld på 070-999 97 01.

Välkommen med din ansökan!

Tillbaka till alla lediga jobb