Boliden är ett metallföretag med fokus på hållbar utveckling. Våra rötter är nordiska, marknaden global. Kärnkompetensen finns inom prospektering, gruvor, smältverk och metallåtervinning. Boliden har ca 6 000 medarbetare och en omsättning på 50 miljarder kronor. Aktien är noterad på NASDAQ OMX Stockholm, segment Large Cap.

Vill du arbeta i en utvecklande roll på koncernnivå? Lockas du av att bli en del av ett av Sveriges största börsbolag, där du kommer att få möjligheten att arbeta i en bred roll med många intressanta kontakter på såväl huvudkontoret som ute i verksamheten? Då ska du definitivt läsa vidare!

Detta söker vi

I rollen som Koncernredovisningsekonom kommer du att vara en del av Group Accounting teamet som idag består av Koncernredovisningschef och två Koncernredovisningsekonomer. Funktionens huvudsakliga ansvar är konsolidering av månads-, kvartals- och årsbokslut för koncernen samt finansiella data till delårsrapporter samt årsredovisning. Funktionen Group Accounting ansvarar också för redovisning och bokslut för Bolidens treasuryverksamhet. Som Koncernredovisningsekonom rapporterar du direkt till Director Group Accounting.

Du kommer att vara placerad på Bolidens huvudkontor beläget på Klarabergsviadukten i centrala Stockholm.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Koncernredovisning
  • Månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Ansvarar för koncernredovisningssystemet AARO tillsammans med övriga inom Group Accounting
  • Delaktig i bokslut och analys av Bolidens treasuryverksamhet
  • Delaktig i koncernens internkontrollprocesser
  • Delaktig i budget- och prognosarbete
  • Utveckla instruktioner, redovisningsmanualer, processer och rutiner
  • Stötta organisationen i redovisnings- och rapporteringsfrågor
  • Kontinuerlig kontakt med dotterbolag och övriga funktioner på ekonomiavdelningen

Din profil

Du har en akademisk utbildningsbakgrund inom ekonomi eller motsvarande. Därefter har du ca 4 års erfarenhet från revison eller redovisning. Du har med fördel granskat större koncerner eller arbetat med redovisning i en koncern antingen på ett huvudkontor eller på ett rapporterande dotterbolag. Operativ erfarenhet från koncernredovisning och/eller treasuryredovisning ser vi som meriterande. Du har goda kunskaper i Excel och ett intresse för system. Vidare har du goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift. Kunskaper i finska är meriterande.

Du som person

För att lyckas i rollen på Boliden är du en strukturerad person som värdesätter hög kvalité. Du besitter förmågan att arbeta helhetsorienterat samtidigt som du har en förståelse för vikten av detaljer. Du är van att självständigt driva ditt arbete framåt och ta initiativ till förbättringar där du ser dem. För att passa in på Boliden tror vi även att du är social och tycker om att samarbeta med andra då du kommer att ha mycket kontakt med kollegor inom organisationen.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Boliden med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt tfn 073- 384 23 94 alt Anna Abrahamsson tfn 070-691 01 35.

Facklig information

Facklig information lämnas av Andreas Mårtensson (Unionen) +46 910 77 42 39, Holger Rilinger (SACO) +46 910 70 57 59.

Välkommen med din ansökan!

Tillbaka till alla lediga jobb