Swedish Match utvecklar, tillverkar och säljer kvalitetsprodukter under marknadsledande varumärken inom produktsegmenten Snus och moist snuff, Övriga tobaksprodukter samt Tändprodukter. Med visionen om ”En värld utan cigaretter” eftersträvar koncernen att bidra till förbättrad folkhälsa genom att med sina rökfria produkter erbjuda attraktiva alternativ till cigaretter. Swedish Match tillhandahåller välkända produkter av högsta kvalitet. Tillverkning sker i sju länder och försäljningen är störst i Skandinavien och USA. Koncernens nettoomsättning för 2018 uppgick till 12 966 MSEK och antalet medarbetare uppgick i genomsnitt till 5 662. Swedish Match aktie är noterad på Nasdaq Stockholm (SWMA). För mer information se: www.swedishmatch.com.

Detta söker vi

Swedish Match har delat in sin verksamhet i tre affärsenheter med affärs- och resultatansvar för sina respektive geografiska områden. Nu söker bolaget en driven och analytisk medarbetare för tjänsten som Assistant Business Controller till den svenska affärsenheten, Business Unit Sweden. Affärsenheten har som uppdrag att bedriva försäljning och marknadsföring av bolagets produktportfölj på den svenska marknaden. Vi söker dig som är i början av din karriär och vill ta chansen att växa i en internationell och dynamisk koncern i en tjänst med stora möjligheter till utveckling. Du som lockas av en bred roll inom Business Control och vill ta chansen att komma in i ett team med kunniga och erfarna kollegor ska definitivt läsa vidare!

Dina arbetsuppgifter

Tjänsten är bred och varierad, men dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bestå av att:

  • Vara delaktig i budget- och prognosarbete
  • Delta i framtagande och uppföljning av KPI:er
  • Ta fram och förbereda underlag och material till ledningsgruppsmöten
  • Kvalitetssäkra data, bokslutsunderlag och rapporter för affärsenheten
  • Tillsammans med ansvarig Business Controller för affärsenheten göra ad-hoc analyser, Business Case och delta i olika ekonomirelaterade projekt
  • Bistå intressenter i verksamheten med analyser och rapporter
  • Supportera i marknadsanalyser och prissättningsprocesser
  • Vara delaktig i resultat- och kostnadsuppföljning inom affärsenheten

I rollen rapporterar du till Manager Business Control, Business Unit Sweden. Tjänsten är placerad på Swedish Match huvudkontor på Sveavägen i centrala Stockholm.

Din profil

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi eller finans. Du är antingen nyexaminerad eller i början av din karriär med upp till tre års arbetslivserfarenhet inom Business Control, Redovisning, Revision eller motsvarande. Du är intresserad av datasystem och har viss vana av arbete i Office-paketet, i synnerhet Excel. Det är ett krav att du kommunicerar obehindrat på engelska i såväl tal som skrift då det är Swedish Match koncernspråk.

Du som person

För att trivas i kulturen på Swedish Match är du en lagspelare som trivs i samarbetet med andra. Du har hög analytisk förmåga och trivs med komplexa och varierande uppgifter. Du har ett starkt driv och strävar både efter att utvecklas och efter att få bidra med din kompetens och kunskap i verksamheten. Du är ambitiös och har stor ansvarskänsla när det kommer till ditt arbete. Vidare tror vi att du är en kvalitetsmedveten person med stort detaljfokus som på ett effektivt sätt strukturerar dina uppgifter!

Att jobba på Swedish Match

Swedish Match vision är “En värld utan cigaretter” och våra kärnvärden är Passion, Ägarskap, Kvalitet och Innovation. Dessa grundpelare har stor genomslagskraft i vårt dagliga arbete, och för oss är varje enskild medarbetare en avgörande del av vårt vinnande lag. På Swedish Match ges du möjligheten att bli en del av ett företag med både stolt tradition och stark innovationskraft. Vi vet att en bra arbetsplats har en jämn fördelning av män och kvinnor och att den präglas av öppenhet mot olika kulturer. Detta arbetar vi strategiskt med i vårt jämställdhets- och mångfaldsarbete.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Swedish Match med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. I din ansökan vill vi att du bifogar CV, personligt brev och betyg. Vid frågor kontaktar du Kim Engdahl på Prodiem, tfn 073-44 55 014, eller Caroline Björk på Prodiem, tfn 073- 303 34 66.

Välkommen med din ansökan!

Sökord: Business Control, Business controller, Controllerchef, Finance, Financial control, Financial Controller, Finance Manager, Management Consultant, Management Consulting, Managementkonsult, Corporate finance

Tillbaka till alla lediga jobb