Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) driver insamlingssystem för att Sveriges förpackningar och tidningar ska återvinnas i så hög grad som möjligt. Vi är stolta över att Sverige är ett av världens främsta länder när det gäller återvinning och jobbar för att det ska fortsätta vara så. Vi vill att återvinning ska vara enkelt och ge stor miljönytta. FTI ägs till lika stora delar av de fem materialbolagen Returkartong, Svensk plaståtervinning, Svenska Metallkretsen, Pressretur och Svensk Glasåtervinning vilket ger oss viktiga insikter när det gäller hantering av materialflöden för att skapa cirkularitet. Vi har cirka 10 000 producenter är anslutna till oss och vi driver aktivt utvecklingen av mer återvinningsbara förpackningar.

Just nu befinner vi oss i ett spännande läge, där vi tillsammans med kommuner och andra intressenter utvecklar framtidens långsiktigt hållbara insamlingssystem med miljönytta, kostnadseffektivitet och tillgänglighet är i fokus. Vill du vara med på vår resa framåt? Välkommen med din ansökan! Läs mer om företaget på https://www.ftiab.se/

Vill du ansvara för HR i ett bolag i ett spännande skede? Lockas du av att komma till ett bolag som har en viktig samhällsfunktion? Då är detta din nästa utmaning!

Detta söker vi

Som HR-chef på FTI är du med och formar och utvecklar HR-arbetet för ett bolag som verkligen bidrar till en bättre miljö. FTI befinner sig i en spännande fas där verksamheten inom det närmsta året kommer att expandera och som HR-chef är du en nyckelperson i detta arbete. Vi söker dig som vill arbeta brett inom HR och vara med och ta utvecklingen av FTI:s HR funktion vidare.

Initialt kommer du att lägga fokus på att sätta och utveckla de strukturer och rutiner som behövs för att kunna bedriva ett framgångsrikt HR-arbete. Det är även din roll att se till så att de implementeras och används av verksamheten. Som HR-chef kommer du att ha ett nära samarbete med de 10 chefer som finns inom organisationen och rollen innebär att ge dem ett konsultativt stöd i alla HR-processer som till exempel rekrytering, arbetsmiljö, arbetsrätt, ledarskap med mera.

Som HR-chef har du personalansvar för en HR-specialist och rapporterar till FTI:s VD. Du är även medlem av FTI:s ledningsgrupp. Rollen är placerad på FTI:s kontor i Solna Business Park.

Dina arbetsuppgifter

Som HR-chef kommer dina arbetsuppgifter bl a att vara:

  • Utveckla processer och rutiner
  • Arbeta med digitalisering och utveckling av internkommunikation tillsammans med kommunikationsavdelningen
  • Driva strategiska processer och ansvar för HR-agendan i ledningsgruppsammanhang
  • Ledarskapsstöd, coacha och utveckla chefer
  • Rekrytering av nya medarbetare i samråd med rekryterande chef
  • Tillsammans med HR-specialisten driva arbetet och följa upp HR processer såsom medarbetarsamtal, lönerevision, medarbetarundersökningar etc.

Din profil

Du har en relevant akademisk utbildning inom HR eller annan likvärdig erfarenhet. Du har tidigare arbetat brett och vi tror att du idag arbetar som HR-ansvarig eller möjligen som HR-chef. Du har erfarenhet av att självständigt driva HR-processer och trivs i en roll där du får arbeta både operativt och utvecklingsorienterat. Har du tidigare arbetat i en verksamhet under förändring är det starkt meriterande.

Du som person

Som person är du självständig och har förmågan att driva igenom processer och trivs i en kontext där allt inte redan är implementerat. Vidare är du prestigelös och trivs med att arbeta i en miljö i utveckling och förändring. Du har en god samarbetsförmåga och klarar av att stå upp för din sak vid behov. Du är även bra på att bygga relationer och kan anpassa din kommunikation till olika typer av personer. Då rollen kommer ha stort fokus på utveckling av processer är du en strukturerad person som har ett tydligt processtänk.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar FTI AB med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Frida Olsson på Prodiem, tfn 073 388 22 62 eller Caroline Björk på tfn 073 303 34 66.

Välkommen med din ansökan!

Tillbaka till alla lediga jobb