Nomor är Sveriges och Norges näst största företag inom skadedjurskontroll och matsäkerhet. Vi finns i Sverige representerade med åtta regionkontor och tjugosex lokalkontor från Boden i norr till Malmö i söder. Nomor ägs av ServiceMaster – ett ledande amerikanskt bolag inom skadedjurskontroll. Vi ställer höga krav på kvalitet, service och tillgänglighet, vår vision är att uppfattas som Sveriges bästa tjänsteföretag. Till våra huvudkunder hör försäkringsbolag, livsmedelsföretag, butikskedjor, hotell, kommuner, industrier och lantbrukare. Nomorkoncernen omsätter ca 500 MSEK. Läs mer om företaget på www.nomor.se

Detta söker vi

Vill du arbeta i en bred och utvecklande roll på nordisk koncernnivå och göra detta i ett dynamiskt och globalt företag? Trivs du i en entreprenöriell miljö där du får stora möjligheter att påverka? Då ska du definitivt läsa vidare.

Vi söker dig som vill utvecklas i en roll som Group Financial Controller. I rollen kommer du att vara en del av ett Ekonomiteam på tio personer. Som Group Financial Controller kommer att ansvara för legal och operativ rapportering samt koncernredovisning för den nordiska verksamheten. Du kommer att arbeta med att vidareutveckla av rapporteringsstrukturen och ha en nära dialog med de amerikanska ägarna och revisorer avseende frågor kring regelverk och intern kontroll. Vidare kommer du att ha en rådgivande roll inom koncernen och supportera lokala ekonomifunktionerna i den svenska och norska verksamheten samt verka för att ekonomifunktionerna arbetar så enhetligt och effektivt som möjligt. I samband med förvärv kommer du att bidra med framtagning av förvärvsanalyser samt vara delaktig i due diligence processer. Du kommer också att driva samt vara delaktig i olika utvecklings- och förbättringsprojekt.

Rollen är placerad på Nomors huvudkontor i Sollentuna och du kommer att rapportera till CFO.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer innefatta:

  • Ansvar för koncernrapportering inklusive konsolidering
  • Årsredovisningar
  • Framtagande av månadsrapporter för den operativa verksamheten
  • Driva dialog kring redovisningsprinciper och regelverk
  • Kontakt med externa revisorer gällande intern kontroll och redovisningsfrågor
  • Delaktig i sammanställning av material och presentationer för styrelse och ledning
  • Transfer pricing
  • Behjälplig vid förvärv utifrån ett finansiellt perspektiv
  • Delta i projekt och utföra ad hoc-uppgifter

Din profil

Du har en akademisk utbildningsbakgrund och har efter studierna skaffat dig ca 5 års kvalificerad erfarenhet av revision eller financial control. Vidare besitter du förmågan att tolka redovisningsregelverk för att sedan på ett lättförståeligt sätt presentera och kommunicera slutsatser. Du är en van användare av Excel och behärskar engelska i såväl tal som skrift. Erfarenhet av konsolidering ser vi som meriterade.

Du som person

Som person är du strukturerad och värdesätter en hög kvalité. Du besitter förmågan ta egna initiativ samtidigt som du ser vikten av att arbeta i ett team för att nå gemensamma mål. Du motiveras av att få idéer och rekommendationer genomförda och implementerade i verksamheten. Då rollen innebär många kontaktytor med kollegor inom organisationen och externt har du en god kommunikativ förmåga och lätt för att samarbeta

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Nomor med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Rekryteringskonsult Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073-384 23 94 eller Rekryteringskonsult Caroline Björk på Prodiem, tfn 073-303 34 66.

Välkommen med din ansökan!

Tillbaka till alla lediga jobb