AddLife är en koncern som består av ett 40-tal operativa bolag verksamma på Life Science-marknaden i Europa. Koncernen har en årsomsättning på dryga 3 miljarder SEK med cirka 900 anställda. AddLife har organiserat sin verksamhet i två affärsområden; Labtech och Medtech. Koncernen adderar mervärde till kunder inom vård, laboratorier och forskning samt läkemedels och livsmedelsindustrin. Detta görs genom att erbjuda högkvalitativa, kostnadseffektiva lösningar och produkter samt kvalificerad rådgivning till både privat och offentlig sektor i Norden och övriga Europa. AddLife är sedan våren 2016 noterat på Nasdaq Stockholm, Nordic Mid Cap-listan. Ytterligare information finns på vår hemsida www.add.life

Lockas du av att få ansvara för koncernredovisningen av en europeisk börsnoterad koncern? Vill du få möjligheten att arbeta med förvärv och ha ett stort fokus på utveckling av rutiner och processer? AddLife är en expansiv koncern och behöver utöka sitt team med en Koncernredovisningsansvarig. Detta är en intressant och utvecklande roll för dig som vill ha ett helhetsansvar för koncernredovisningen i en snabbväxande koncern med en stark företagskultur.

Detta söker vi

I rollen som Koncernredovisningsansvarig kommer du att ha ett övergripande ansvar för bolagets koncernredovisning. I koncernen ingår ca 50 legala enheter som ska konsolideras och du kommer att ha ett nära samarbete med övriga ekonomifunktioner inom koncernen, både i Sverige och utomlands. Du kommer ingå i Group Finance Teamet som består av sex medarbetare och rapportera till CFO, som du även kommer att ha ett tätt samarbete med. Tjänsten är placerad på huvudkontoret i ljusa fina lokaler på Birger Jarlsgatan i centrala Stockholm.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att innefatta:

  • Konsolidering och kvalitetssäkring av koncernens legala månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Delårsrapporter och årsredovisning enligt IFRS
  • Intern rapportering till koncernledning
  • Skatt
  • Utveckla rutiner och processer inom koncernredovisning och rapportering
  • Kontakt med dotterbolagens ekonomifunktioner
  • Kontakt med revisorer
  • Delaktig i koncernens arbete med internkontroll

Din profil

Du har en akademisk examen inom ekonomi och har därefter minst 5 års operativ erfarenhet av koncernredovisning. Troligtvis kommer du dessförinnan från revisonbranschen där du har granskat koncerner och du har tidigare erfarenhet av IFRS regelverk. Är du inte revisor i grunden, har du troligen arbetat länge inom koncernredovisning. Internationell erfarenhet från förvärvsintensiva koncerner är meriterande. Erfarenhet från Cognos är också meriterande då konsolideringen i dagsläget sker i detta system. Vidare har du goda kunskaper i engelska, såväl tal som skrift.

Du som person

För att lyckas i rollen som Koncernredovisningsansvarig är du driven och målmedveten. Du har förmågan att själv initiera förbättringsprojekt men du har även förmågan att genomföra samt slutföra dem. Eftersom rollen innebär ett självständigt ansvar för koncernredovisningen ställer detta krav på kvalitetsmedvetenhet och på din förmåga att skapa struktur runtomkring dig. Då Addlife är ett dynamiskt bolag är det även viktigt att du kan skifta fokus och prioritera vad som är viktigast för stunden. Eftersom rollen innebär tätt samarbete med dotterbolagen bör du vara en relationsbyggande person som är lyhörd och smidig i din kommunikation samt bidra till en trevlig och positiv arbetsmiljö.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Addlife AB med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073-384 23 94 alt Anna Abrahamsson på tfn 070-691 01 35.

Välkommen med din ansökan!

Tillbaka till alla lediga jobb