SF Studios etablerades 1919 och är ett av världens äldsta filmbolag. SF Studios är idag det ledande filmbolaget i Norden med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Storbritannien. Bolaget producerar och distribuerar film och tv-serier för den nordiska och internationella marknaden och driver de digitala tjänsterna SF Anytime och SF Kids. SF Studios ingår i Nordens största mediebolag Bonnier AB. 

SF Studios grundades den 27 december 1919 genom sammanslagningen av Filmindustri AB Skandia och AB Svenska Biografteatern. Redan från början blev bolagets filmer internationella succéer och bidrog till ”den svenska filmens guldålder” med filmer som Körkarlen, Häxan och Gösta Berlings saga. Sedan dess har SF Studios producerad prisbelönade och kommersiella succéer som Det sjunde inseglet, Utvandrarna och Mitt liv som hund. Dessutom har bolaget arbetat med några av Nordens främsta regissörer som Ingmar Bergman, Mauritz Stiller, Victor Sjöström, Carl Theodor Dreyer, Arne Sucksdorff, Jan Troell, Bo Widerberg, Lasse Hallström och Bille August. Även några av vita dukens mest kända ansikten har figurerat i SF Studios filmer som bland andra Greta Garbo, Ingrid Bergman, Max von Sydow, Liv Ullmann, Stellan Skarsgård, Joel Kinnaman, Alicia Vikander och Sverrir Gudnason.

SF Studios firar i år 100 år och är du intresserad av att läsa mer så klicka här: https://www.sfstudios100years.com

Detta söker vi

SF Studios söker nu en affärsdriven Business Controller som utöver analys, uppföljning och verksamhetsstyrning, även kommer att vara med och utveckla processer inom ekonomifunktionen. Som Business Controller hos SF Studios kommer du att vara en del av företagets nordiska Business Controller-funktion om fem personer och du kommer att rapportera direkt till CFO.

SF Studios är en arbetsplats för dig som motiveras av att driva utveckling och förändringsarbete samt bidra till bolagets lönsamhetsutveckling. Du blir en viktig del av ett kunnigt team i ett bolag som i år firar 100 år. Du kommer att ingå i en dynamisk verksamhet som verkar på en marknad stadd i förändring men präglas av en trevlig och hjälpsam arbetskultur och sitter i fina lokaler i Stockholm City.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta mot företagets två affärsområden Distribution samt Produktion, men med fokus på Produktion.

Rollen består av två huvudsakliga ansvarsområden. Den ena delen av rollen fokuserar på koncernövergripande projekt som du hanterar i dialog med företagets CFO. Fokus kommer bland annat att vara att medverka till förbättrad analysförmåga samt uppföljning och utveckling av rutiner avseende kassaflöde och working capital. Dessutom kommer du tillsammans med CFO att löpande ta fram ekonomirelaterat material och presentationer till styrelsen och övriga delar av verksamheten. I rollen ingår även att kunna assistera vid företagsförvärv liksom att representera SF Studios i koncernövergripande olika projekt.

Det andra ansvarsområdet kommer att vara inriktat mot att supportera verksamheten med Business Controller uppgifter, främst inom den nordiska produktionsverksamheten. Du kommer att vara en viktig del i de finansiella aspekterna under hela produktionsprocessen, från idéstadiet till finansiering och leverans. Du kommer att ha många olika kontaktytor och hålla en kontinuerlig dialog med produktionen för respektive projekt gällande analys och löpande uppföljning. SF Studios har produktionsverksamhet i samtliga nordiska länder utom Finland och den här rollens ansvar är att vara sammanhållande för dessa delar. Då SF Studios produktionsverksamhet växer kraftigt krävs att du har en vana av affärsanalys och ekonomisk styrning som kan stötta verksamheten under tillväxtfasen och skapa en stabil struktur att arbeta lönsamt utifrån.

Din profil

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi och cirka fem års erfarenhet från en liknande roll som innehållit projektledning, företrädesvis från Corporate Finance eller som Business Controller i företag i förändring eller tillväxt. Viktigt är att du har goda kunskaper inom olika processer från en ekonomiavdelning och erfarenhet av ekonomiska analyser, rapportering, prognosarbete och budgetplanering. Att i denna roll kunna växla mellan mer strategiskt arbete, projektledning och det rent operativa är viktigt. Du har goda kunskaper i Excel samt i det svenska såväl som det engelska språket.

Du som person

Som person har du en god förmåga att skapa struktur i ditt arbete och det faller sig naturligt för dig att se lösningar, att självständigt ta initiativ och starta upp projekt, likväl som att du för projekten i mål. Du har vanan av att samarbeta med många olika parter internt såväl som externt och vi ser att du har en lyhördhet och kommunikativ förmåga som gör att du kan förmedla ekonomisk information på ett pedagogiskt sätt. I denna roll är det av stor vikt att du motiveras av att driva strategiska frågeställningar och förändringsarbete och du därav arbetar proaktivt och lyfter blicken för att se var vi står idag och vart vi vill imorgon.

Du har ett starkt analytiskt och strategiskt mindset och besitter förmågan att se helheten utan att vare sig tappa eller fastna i detaljer. Du är driven och van att arbeta självständigt och tar ägandeskap av en process hela vägen från uppstart till avslut.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar SF Studios med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Jessica Maurell på Prodiem, tfn 073-233 01 17.

Välkommen med din ansökan!

Tillbaka till alla lediga jobb