Cabonline är Nordens ledande taxiföretag med cirka 3 000 anslutna åkerier och cirka 5 700 bilar i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Inom Cabonline finns en rad välkända varumärken som TaxiKurir, Taxi Skåne, Taxi Väst, Umeå Taxi, Sverigetaxi, TOPCAB, Norgestaxi, Kovanen och Taxi 4×27. Genom Cabonline får åkerierna tillgång till attraktiva kundavtal, stöd från branschledande teknikutveckling, samt nytta av stordriftsfördelar, effektiv service och en gemensam infrastruktur. Gruppen omsätter cirka 6,2 Mdr SEK och utför omkring 50 000 resor per dygn. För mer information, www.cabonline.com

Följ med på vår gemensamma resa!

Cabonline är inne i en expansion och utvecklande fas och behöver nu rekrytera en Bolagsekonom som kommer att ha helhetsansvaret för några svenska bolag inom koncernen. Rollen kommer att innebära både utvecklings- och operativt arbete i ett företag som står för högt engagemang, öppenhet samt en inspirerande företagsmiljö. En miljö där alla medarbetare är en viktig del och bidrar till Cabonlines framgång. Engagemang, samarbete och ständiga förbättringar beskriver bra Cabonlines företagskultur!

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att tillhöra ett team av kollegor som alla ansvarar för redovisning, bokslut- och rapporteringsfrågor för den svenska koncernen. Som Bolagsekonom har du ett självständigt ansvar för ett antal svenska bolag inom Cabonline. Dina arbetsuppgifter innefattar bla månads-, kvartals- och årsbokslut samt att du har ett kvalitetssäkrande ansvar för delar av den löpande redovisningen som sköts av ekonomiassistenter. Tjänsten rapporterar till Redovisningschefen och är placerad på Cabonlines huvudkontor i centrala City, Stockholm.

I dina arbetsuppgifter ingår bla:

  • Månads-, kvartals och årsbokslut
  • Årsredovisning
  • Hantering av moms, skatter samt inkomstdeklarationer
  • Bistå vid budgetering och analys av månadsresultat
  • Stötta verksamheterna i redovisningsfrågor 
  • Rapportering och avstämning av koncernmellanhavanden
  • Likviditetsprognoser
  • Utveckling av processer och rutiner

Din profil

Du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi och har kvalificerad erfarenhet av redovisning och är självständig i månadsbokslut. Du har en god förståelse för hela redovisningsprocessen och gärna varit delaktig vid årsbokslut och årsredovisningar.

Du som person

För att trivas hos Cabonline i rollen som Bolagsekonom ser vi att du har ett stort intresse för redovisning samt är noggrann, ansvarsfull och strukturerad i ditt arbetssätt. Du tycker om att arbeta med flera olika kontaktytor och samarbeta med dina kollegor. Vidare ser vi att du vill arbeta i en självständig roll där du själv ansvarar för dina bolag avseende struktur, deadlines och kvalitet.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Cabonline med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Joakim Minneskjöld på Prodiem, tfn 073-073 18 66

Välkommen med din ansökan!

Tillbaka till alla lediga jobb