Loomis erbjuder säkra och effektiva helhetslösningar för kontanthantering och internationell värdehantering. Loomis har ett internationellt nätverk av ca 400 operativa lokalkontor i drygt 20 länder. Loomis sysselsätter cirka 25 000 personer och koncernen omsatte ca 19 miljarder SEK år 2018. Loomis är noterat på large cap-listan på NASDAQ Stockholm. Läs mer på: www.loomis.com.

Detta söker vi

Loomis är ett globalt, expansivt och dynamiskt företag som nu behöver förstärka organisationen med en Redovisningschef. Här erbjuds en fantastisk möjlighet för dig som vill arbeta i en börsnoterad koncern och lockas av att få ett helhetsansvar över moderbolagets ekonomifunktion. Koncernens moderbolag bedriver ingen operativ verksamhet utan består primärt av koncernledning och stabsfunktioner. Moderbolagets intäkter avser främst licensavgifter och andra intäkter från dotterbolag.

Dina arbetsuppgifter

Som Redovisningschef kommer du att ha ett övergripande ansvar för redovisningen av Loomis moderbolag. Rollen innebär ett brett ansvar med allt från löpande redovisning till bokslutsarbete, projektredovisning samt upprättande av årsredovisning. Vidare kommer du att arbeta med uppföljning och analys i samband med bokslut samt vara delaktig i löpande treasuryarbete. Du kommer att tillhöra Loomis finansavdelning och rapportera till Head of Financial Control & Treasury. Placering är på Loomis huvudkontor i Stockholm City.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att innefatta:

  • Bokslut (månads-, kvartals- och årsbokslut) och koncernrapportering
  • Årsredovisning och delårsrapporter
  • Uppföljning och analys i samband med bokslut
  • Driva budget- och prognosarbete
  • Skatt- och inkomstdeklarationer
  • Löpande redovisning och treasuryadministration
  • Projektredovisning
  • Kontakt med revisorer
  • Utveckling av rutiner och processer

Din profil

Du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi. Därefter har du minst tio års erfarenhet av kvalificerad redovisning. Vi ser gärna att du tidigare har haft ett helhetsansvar för redovisning och rapportering samt erfarenhet av controller-relaterade arbetsuppgifter. Troligtvis arbetar du idag i en likande roll alternativt som redovisningsansvarig eller financial controller. Det är starkt meriterade om du har arbetat i en internationell koncern antingen på ett huvudkontor eller på ett rapporterande dotterbolag. Vidare har du goda kunskaper i engelska, i såväl tal som skrift.

Du som person

För att lyckas i rollen som Redovisningschef är du van vid att självständigt driva ditt arbete framåt och du motiveras av att fullfölja till målet. Du är strukturerad i ditt arbetssätt och det du levererar kännetecknas av en hög kvalité. Eftersom du kommer att ha många kontaktytor inom organisationen är det avgörande att du är lyhörd och smidig i ditt sätt att kommunicera. Då Loomis är ett dynamisk och expansivt bolag är det även viktigt att du är flexibel och kan anpassa dig till ändrade förutsättningar.

Detta erbjuder Loomis

Loomis erbjuder dig en spännande roll inom en organisation med mycket framåtanda. Du blir del av teamet på huvudkontoret inom en internationell koncern där du får eget ansvar och möjlighet till utveckling.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Loomis med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073-384 23 94 eller Caroline Björk på Prodiem, tfn 073-303 34 66.

Välkommen med din ansökan!

Tillbaka till alla lediga jobb