AcadeMedia skapar möjligheter för människor att utvecklas. Våra 15 900 medarbetare på våra drygt 640 förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildningar har ett gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. AcadeMedia är Norra Europas största utbildningsföretag och är noterat på Nasdaq Stockholm med en omsättning på cirka 10 miljarder. Vi är norra Europas största utbildningsföretag med verksamheter i Sverige, Norge och Tyskland. Vår storlek skapar trygghet och ger oss förutsättningar att vara en långsiktig och stabil utbildningsaktör som bidrar till det gemensamma samhällsbygget. Läs mer om företaget på www.academedia.se

Vill du arbeta i en dynamisk organisation med världens viktigaste uppdrag? Lockas du av att ha ett ansvar för processen redovisning- och bokslut för koncernens förskolor, skolor och gymnasieskolor i Sverige med ett stort fokus på ledarskap? Du kommer i denna roll att vara en del av en högpresterande och dynamisk organisation med trivsel högt på agendan. Låter detta som du? Då ska du definitivt läsa vidare!

Detta söker vi

Som gruppchef för Redovisning och Bokslut jobbar du mot våra förskolor, grundskolor och gymnasieskolor. Gruppen är en del av AcadeMedia Ekonomiservice som är ett Shared Service Center för koncernens dotterbolag i Sverige. Ekonomiservice är ansvariga för redovisning, bokslut, fakturering, intäktshantering samt leverantörsreskontra och har kontor i både Stockholm och Göteborg. 

I rollen som chef för gruppen Redovisning och Bokslut kommer du ha personalansvar för cirka 10 redovisningsekonomer. Tjänsten är nyinrättad och här får du stora möjligheter att påverka och fokusera på processutveckling. Du kommer ha ett övergripande ansvar för den löpande redovisningen samt kvalitetssäkra att månads- och årsbokslut upprättas i enlighet med gällande regelverk samt årsredovisningar. I arbetet ingår att kontinuerligt bygga upp och vidareutveckla rutiner och processer för redovisning och bokslut. Vidare kommer du också att vara involverad i samt driva projekt inom redovisningsområdet.

Tjänsten är placerad på AcadeMedias huvudkontor på Adolf Fredriks Kyrkogata 2 och du kommer rapportera till Chef för Ekonomiservice.

Dina arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter och ansvarsområden kommer främst att omfatta:

  • Stöttning och coachning av medarbetare inom redovisning
  • Ansvara för månads-, kvartals- och årsbokslut och leda, planera och säkerställa processerna
  • Arbeta proaktivt med att förbättra processer och tydliggöra rutiner samt säkerställa kvaliteten i processerna
  • Stötta i olika redovisnings- och bokslutsutmaningar genom analytisk kompetens
  • Ansvara för projekt inom exempelvis system och intern kontroll för gruppen redovisning och bokslut
  • Leda, fördela samt koordinera arbetet samt agera stöd till gruppen och övriga redovisningsfunktioner inom koncernen
  • Kontakt med revisorer
  • Hålla dig uppdaterad och á jour med förändringar inom redovisnings- och skatteområdet

Din profil

Du har en akademisk utbildning och minst fem års erfarenhet av revision och/eller redovisning- och bokslutsarbete. Det är ett krav att du har erfarenhet av att ha personal- eller arbetsledaransvar. Vidare har du mycket goda kunskaper i Excel och är van att använda olika system för att effektivisera arbetet. Du behärskar svenska väl i tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbeta i en stor koncern med transaktionsrika flöden.

Du som person

För att trivas i den här rollen är det viktigt att du är trygg i din yrkesroll och har förmågan att självständigt driva ditt arbete framåt. Att du är en person som förstår vikten av god struktur och kvalitet i gruppens leveranser är avgörande för att nå framgång i rollen. Då AcadeMedia är en dynamisk organisation med ett högt tempo är det viktigt att du besitter ett flexibelt och anpassningsbart förhållningssätt. Slutligen ser vi att du är en kommunikativ person som värdesätter ett gott samarbete och en öppen dialog med dina kollegor och medarbetare.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar AcadeMedia med Prodiem. Intervjuer kommer att påbörjas i augusti men vi ser gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Caroline Björk, 073- 303 34 66.

Välkommen med din ansökan!

Tillbaka till alla lediga jobb