Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag med cirka 16 000 medarbetare som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humanas intäkter under 2018 uppgick till 6 725 MSEK. Humana är ett tillväxtbolag med fokus på hög kvalitet och nöjda kunder. Humana är börsnoterat på Nasdaq Stockholm sedan 2016 och har huvudkontor i Stockholm Läs mer om Humana på www.humana.se.

Humana utvecklar och levererar omsorgstjänster efter människors behov och samhällets önskemål. Humana drivs av viljan att ge våra kunder ökad livskvalitet och en bra vardag. Nu söker Humana en engagerad och utvecklingsorienterad chef för Shared Service Center inom affärsområdet Individ och familj. Har du gedigen erfarenhet av redovisning och motiveras av en roll som ger möjlighet till att utveckla och påverka? Har du erfarenhet samt stort intresse för ledarskap? Vill du dessutom arbeta i en verksamhet som gör skillnad i ett av Sveriges ledande bolag inom omsorgssektorn? Då är detta definitivt rätt roll för dig!

Detta söker vi

Vi söker nu dig som är intresserad av att arbeta med redovisning ur ett brett perspektiv. I rollen kommer du arbeta som redovisningschef inom affärsområde Individ och Familj med många olika kontaktpunkter inom organisationen. Här kommer du vara aktiv i olika projekt samt arbeta med utveckling av rutiner och processer. I rollen som redovisningschef för Shared Service Center kommer du ansvara för ett team om ca. 20 personer, med stöttning av teamleaders. Du rapporterar till affärsområdets ekonomichef.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Proaktivt identifiera, utveckla och implementera effektiva och standardiserade redovisningsprocesser samt ansvara för intern kontroll rutiner
  • Automatisera och kvalitetssäkra processerna inom Shared Service Center
  • Ansvar för månads-, kvartals- och årsbokslut samt årsredovisningar
  • Kontakt med myndigheter och revisorer
  • Ansvar för att samordna redovisning och analys
  • Delta och aktivt driva olika projekt för att effektivisera flöden med hjälp av digitala systemlösningar, både inom affärsområdet och tillsammans med övriga delar inom koncernen

Din profil

Du har en akademisk- eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller motsvarande. Du har gedigen erfarenhet av kvalificerad redovisning och personalledning. Du har tidigare drivit förändrings- och utvecklingsarbete inom redovisning och är därmed van vid att ha mycket kontakter ute i organisationen. Har du dessutom erfarenhet av en Shared Service-miljö är det meriterande. Du är systemintresserad och har goda kunskaper i Excel. Du är flytande i tal och skrift i både svenska och engelska.

Du som person

För att trivas på Humana ser vi att du är analytisk och har lätt för att se helheten i ditt arbete. Det är viktigt att du har erfarenhet av att arbeta mot deadlines samt att du är noggrann och kommunikativ. Du trivs i ett företagsklimat som förändras och utvecklas samt har ett tydligt driv med förmågan att ta egna initiativ. För att lyckas i rollen är det viktigt att du är lösningsfokuserad, kommunikativ och har en positiv attityd.

Vad kan Humana erbjuda dig?

  • På Humana har vi en bra anledning att stiga upp och gå till jobbet varje dag. Vi är hängivna uppgiften att ge så många människor som möjligt ett bra liv. Det är en stor uppgift. Och vi har tur – vi har 16 000 talangfulla medarbetare.
  • Vi tror på att ge våra medarbetare eget ansvar och på att ha starka ledare som inspirerar, stödjer och coachar. Vi bygger varaktiga relationer – med våra kunder, med våra samhällspartner och med varandra. Vi hjälper våra medarbetare att utveckla sin kompetens och bygga meningsfulla karriärer.
  • Vi är en gemenskap av hjältar som aldrig ger upp. Varje framgång för våra kunder är en framgång för oss. Vi är aldrig färdiga utan alltid på väg att bli bättre.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Humana med Prodiem. Urval och intervjuer sker i augusti. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Joakim Minneskjöld på Prodiem, telefonnummer 073-073 18 66 alternativt till Caroline Björk på Prodiem, telefonnummer 073-303 34 66.

Välkommen med din ansökan!

Tillbaka till alla lediga jobb