Sirius International Försäkrings AB är verksamt inom internationell återförsäkring. Sirius är det största återförsäkringsbolaget i Skandinavien och en ledande aktör i Europa. Vi är cirka 500 medarbetare i gruppen med huvudkontor i Stockholm samt branschkontor runt om i världen, bl.a. London, Hamburg, Zürich, Bermuda och Singapore. Vår premievolym var 2018 SEK 13,5 Mdr. Läs mer om Sirius International på www.siriusgroup.com.

Vill du arbeta på Skandinaviens största återförsäkringsbolag och vara nära där besluten fattas? Vill du få möjligheten att ta stort eget ansvar i en internationell miljö med många kontaktytor? Arbetar du idag inom redovisning och vill fortsätta i en central och betydelsefull roll? Då kan du vara Sirius Internationals nya Controller inom Book Closing!

Detta söker vi

Som Controller på Sirius kommer du att ingå i Insurance Accounting Control & Compliance och ha det övergripande ansvaret för att koordinera bokslutsprocessen för försäkringsrörelsen. Rollen innebär många internationella kontaktytor och då Sirius International är en del av Sirius Group betyder det bland annat kontakt med de utländska filialerna och dotterbolagen samt med den amerikanska funktionen inom Sirius Group.

I rollen kommer du även att arbeta mycket med de system och applikationer som är kopplade till bokslutsprocessen. Du rapporterar till Head of Insurance Accounting Control & Compliance och är placerad på Sirius Internationals huvudkontor i centrala Stockholm.

Dina arbetsuppgifter

Rollen innebär att ansvara för bokslutsprocessen och berörda områden inom Sirius International. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara:

  • Planera, koordinera och följa upp bokslutsprocessen inom försäkringsområdet
  • Säkerställa att processen för bokslut följer fastslagna principer och riktlinjer
  • Del i teamet som ansvarar för redovisningen i affärssystemet SICS vilket bl a innebär att delta i projekt, testning och utveckling av systemet
  • Identifiera förbättringsområden och driva projekt inom rapportering och bokslut

Din profil

Du har relevant utbildning inom ekonomiområdet. Du har erfarenhet av att arbeta i ett återförsäkringsbolag eller försäkringsbolag och arbetar i dagsläget inom redovisningsområdet. Då arbetet sker i en internationell miljö är det viktigt att du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift obehindrat.

Du som person

För att passa i rollen som Controller är du en självständig person som trivs med stor eget ansvar. Du är bra på att samarbeta, då du kommer ha många kontaktytor i organisationen. Då rollen ingår i en global miljö med många internationella kontakter är det även viktigt att kunna vara flexibel. Vidare är du en strukturerad och kvalitetsmedveten person som även kan se till helheten. 

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Sirius med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Frida Olsson på Prodiem, tfn 073 388 22 62 eller Caroline Björk, tfn 073 303 34 66.

Välkommen med din ansökan!

Tillbaka till alla lediga jobb