Loomis erbjuder säkra och effektiva helhetslösningar för kontanthantering och internationell värdehantering. Loomis har ett internationellt nätverk av ca 400 operativa lokalkontor i drygt 20 länder. Loomis sysselsätter cirka 25 000 personer och koncernen omsatte ca 19 miljarder SEK år 2018. Loomis är noterat på large cap-listan på NASDAQ Stockholm. Läs mer på: www.loomis.com.

Detta söker vi

Loomis är ett globalt, expansivt och dynamiskt företag som nu behöver förstärka organisationen med en Treasury Controller. Här erbjuds en fantastisk möjlighet för dig som vill utvecklas inom treasuryområdet i en internationell koncern på ett huvudkontor som präglas av stort engagemang och hög kompetens!

Dina arbetsuppgifter

Vi vänder oss till dig som söker en bred och varierande roll där du kommer att vara delaktig i det dagliga treasuryarbetet. Du är också involverad i boksluts- samt budget- och prognosarbetet. Du kommer att tillhöra finansavdelningen och ha ett nära samarbete med Group Treasurer. Tjänsten rapporterar till Head of Financial Control & Treasury och är placerad på Loomis huvudkontor i Stockholm City.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att innefatta delaktighet i:

  • Löpande treasuryarbete
  • Bokslut (månads-, kvartals- och årsbokslut)
  • Budget och prognosarbeten
  • Kassaplanering samt bankavstämningar
  • Trade Finance – Ansvarig över koncernens databas för ställda säkerheter och ansvarsförbindelser
  • Intern räntesättning och administration av koncerninterna lån
  • Globalt incitamentsprogram
  • Uppföljning av legal struktur rapportering
  • Kontakt med dotterbolagen 

Rollen präglas också av Ad hoc treasury-relaterade projekt samt fokus på utveckling exempelvis avseende analys- och rapporteringsverktyg.

Din profil

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi och har därefter ca 5 års arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du arbetar/har arbetat på Big 4 och har goda kunskaper inom redovisning. Du kan också ha en bakgrund som redovisningsekonom med inslag av treasuryrelaterade uppgifter, alternativt arbetat med cash management. Det är mycket meriterande om du har erfarenhet av valutaaffärer och TWIN. Vidare tror vi att du har mycket goda kunskaper i engelska, i såväl tal som skrift.

Du som person

För att lyckas i rollen ser vi att du är en person som har känsla för detaljer och är van att leverera med en hög kvalité. Då du kommer att ha mycket kontakt med olika funktioner inom Loomis är det avgörande att du är en smidig person med en god kommunikativ förmåga. Du har modet att våga ifrågasätta och komma med egna initiativ till förbättringar. Då Loomis är en dynamisk och internationell verksamhet är det viktigt att du är en flexibel person som kan anpassa dig efter ändrade förutsättningar.

Detta erbjuder Loomis

Loomis erbjuder dig en spännande roll inom en organisation med mycket framåtanda. Du blir del av teamet på huvudkontoret inom en internationell koncern där du får eget ansvar och möjlighet till utveckling.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Loomis med Prodiem.Intervjuer kommer att påbörjas i augusti men vi ser gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073-384 23 94 eller Caroline Björk på Prodiem, tfn 073-303 34 66.

Välkommen med din ansökan!

Tillbaka till alla lediga jobb