Mojang AB, mest kända för det bästsäljande spelet Minecraft, är en av Sveriges mest framgångsrika spelstudio. 2014 förvärvades Mojang av Microsoft vilket bidrar till att vi har ett nära samarbete med vår studio i Seattle. Nu söker vi en kvalificerad redovisningsekonom till Mojangs ekonomifunktion. Vill du jobba i en kultur som präglas av kreativitet, dynamik och innovation? Då är det här rollen för dig!

Om rollen

Som kvalificerad redovisningsekonom på Mojang kommer du arbeta brett med redovisning i ett kompetent team på tre personer.

Rollen innebär bland annat att:

  • Självständigt driva alla moment i redovisningen från bokföring till bokslut
  • Jobba tätt tillsammans med och agera bollplank för dina kollegor i teamet
  • Upprätta månads- och årsbokslut samt behjälplig vid årsredovisning
  • Kvalitetssäkra kund- och leverantörsreskontra
  • Hantera moms- och skattedeklarationer
  • Ansvara för hantering och avläggning av lön
  • Bidra till hög kvalitet inom internkontroll
  • Delta vid budget och likviditetsprognoser
  • Ha ett nära samarbete med ekonomichef
  • Kontakt med revisorer samt kollegor i utlandet

Förutom de huvudsakliga arbetsuppgifterna kommer du även att vara delaktig i olika projekt och jobba med att kontinuerligt utveckla interna rutiner och processer inom ekonomiavdelningen. Du rapporterar till Mojangs ekonomichef och välkomnas till fina huvudkontor på Södermalm i Stockholm.

Din profil

Vi tror att du som söker har en relevant akademisk utbildning samt gedigen erfarenhet av kvalificerat redovisning- och bokslutsarbete. Du är självständig i redovisningsarbetets samtliga delar och troligtvis jobbar du idag som kvalificerad redovisningsekonom, redovisningskonsult eller redovisningsansvarig. Du känner dig trygg i legala redovisningsfrågor och övriga regelverk. Vidare är du duktig på att uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska.

För att lyckas i rollen är du lösningsorienterad med en god förmåga att prioritera och jobba mot deadlines. Du är ansvarstagande, trygg i din kompetens och trivs med att ta egna initiativ. Vidare tror vi att du som söker är analytisk med en förmåga att se detaljer likväl som att höja blicken. Eftersom rollen innebär många kontaktytor är det viktigt att du är en lagspelare som alltid strävar efter att hålla en hög servicegrad mot verksamheten och en hjälpsam inställning till kollegorna i teamet.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Mojang med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt på Prodiem, via tfn 073-384 23 94 eller Caroline Björk på Prodiem tfn 0733-03 34 66.

Välkommen med din ansökan!

Tillbaka till alla lediga jobb