Werksta är Nordens ledande fristående skadeverkstadskedja med en total omsättning på drygt 900 mkr. Sedan starten i juni 2015 har Werkstagruppen vuxit snabbt i Sverige genom förvärv och räknar idag till totalt 24 verkstäder med cirka 400 anställda. Med starka positioner i de större städerna repareras årligen över 20 000 bilar. hög tillgänglighet och god service vill vi leverera branschens högsta kundnöjdhet och vara såväl försäkringsbolagens som slutkundernas förstahandsval vid skada. Werkstagruppen har verksamhet i Sverige, Norge och Finland med totalt cirka 60 verkstäder. I Sverige finns Werksta representerat i våra storstadsregioner Stockholm, Göteborg och Malmö men även i Helsingborg, Linköping, Norrköping och Örebro. Werkstagruppen ägs av investeringsfonden Procuritas Capital Investors V, LP (”PCI V”) och f.d. verkstadsägare. Läs mer om företaget på http://www.werksta.se/

Vill du gå in i en roll där du tillsammans med dina kollegor driver utveckling och effektivisering av processer för att möta verksamhetens behov? Vi söker dig som vill ta steget att axla en övergripande roll och vara med på en tillväxtresa. Du är en naturlig ledare som har en gedigen grundkompetens inom redovisning men som vill något mer. Din inre motor och vilja att utveckla och göra skillnad i en föränderlig miljö är av stor vikt! Om du lockas av ett brett ansvarsområde med arbetsuppgifter fördelade inom redovisning, tillväxt och ledarskap – då ska du definitivt läsa vidare!

Detta söker vi

I rollen kommer du att leda ett team om fem medarbetare som ansvarar för redovisningen och rapporteringen av de svenska dotterbolagen inom koncernen. Du kommer arbeta med kvalificerad redovisning och ha det övergripande ansvaret för att kvalitetssäkra arbetet i gruppen. I arbetet ingår att kontinuerligt bygga upp och vidareutveckla rutiner och processer både på Sverige- och koncernnivå. Du rapporterar till CFO, och kommer arbeta i systemen Visma Control och Aaro. Tjänsten är placerad på Werkstas huvudkontor i Danderyd, norr om Stockholm.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Redovisningschef kommer du bland annat att:

  • Ansvara för och kvalitetssäkra den svenska redovisningen samt koncernredovisningen.
  • Ansvara för månads- och årsbokslut inklusive årsredovsningsprocessen.
  • Leda och utveckla den svenska redovisningsgruppen bestående av fem redovisningsekonomer.
  • Hålla dig á jour med förändringar inom redovisnings- och skatteområdet.
  • Stötta CFO i arbete relaterat till rapportering, fusioner och förvärv.
  • Ha löpande kontakt med externa parter, såsom bank, systemleverantörer och revisorer.

Din profil

Vi ser gärna att du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi och minst 7 års erfarenhet av att arbeta med kvalificerade redovisningsfrågor. Du är systemintresserad och vi tror att du har erfarenhet av att bidra till utveckling och förbättringar inom ekonomifunktionen. Då Werksta planerar fortsatt stark tillväxt är det positivt om du har erfarenhet av, eller ett intresse för redovisningsarbete kopplat till förvärv. Det är meriterande men inget krav om du tidigare haft personalansvar, och ett stort plus om du har erfarenhet av IFRS.

Du som person

Som person är du flexibel och prestigelös. Du är en ”doer” som kavlar upp ärmarna och som identifierar vad som behöver göras. Du inser vikten av att leverera arbete av hög kvalitet med fokus på såväl helheten som detaljerna. Du arbetar strukturerat och försäkrar dig under processens gång om att det du gör är rätt och riktigt. För att trivas i rollen är det viktigt att du är en lagspelare som gillar att samarbeta, då du kommer att ha många kontaktytor inom hela koncernen. 

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Werksta med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Kim Engdahl på Prodiem, tfn 073-44 55 014 eller Viktoria Simmingsköld, tfn 070-999 97 01.

Välkommen med din ansökan!

Sökord: Ekonomichef, Ekonomiansvarig, Financial controller, Financial control, Redovisningsekonom, Redovisningskonsult, Controller, controlling, Ekonomi, Redovisning, Redovisningschef, Redovisningsansvarig.

Tillbaka till alla lediga jobb