Hallvarsson & Halvarsson är Sveriges ledande byrå med särskild tyngd inom finansiell kommunikation. Vi arbetar med förtroendeskapande kommunikation med expertis inom Financial Communication, Corporate Communication, Corporate Marketing, Sustainability Affairs och Public Affairs. Vår kundportfölj är bred och inkluderar både små och stora företag och organisationer. Vi är cirka 70 konsulter med gedigen bakgrund inom respektive kompetensområde. För mer information se www.halvarsson.se

Hallvarsson & Halvarsson ingår i H&H Group där Sveriges främsta kommunikationskompetens finns samlad hos ca 420 medarbetare i 17 byråer som alla arbetar under sitt eget varumärke. Vart och ett med sin egen spetskompetens.

För mer information se www.halvarssongroup.com

Vill du ha helhetsansvaret för en ekonomifunktion? Är du en verksamhetsintresserad person som drivs av att stötta och hjälpa chefer och medarbetare inom det finansiella perspektivet? Och vill du göra detta i ett dynamiskt och snabbrörligt konsultbolag? Då kan rollen som Ekonomichef för Hallvarsson & Halvarsson definitivt vara en roll för dig!

Detta söker vi

Vi söker dig som vill ta ett övergripande ansvar för en ekonomifunktion, där strukturer och processer för redovisningen är på plats, medan det finns mer att göra inom business control-perspektivet.

Du kommer att ha en ekonomiassistent till din hjälp som du även har personalansvar för. Då ni enbart är två på ekonomifunktionen blir arbetet brett och varierat, med såväl löpande redovisning och bokslut som business control- uppgifter och ledningsgruppsarbete.

I rollen som Ekonomichef kommer du att ha ett nära samarbete med VD, som du även rapporterar till. Du är med i ledningsgruppen och kommer att stötta såväl VD som övriga ledningsgruppsmedlemmar inom det finansiella perspektivet.

Du kommer också att ha regelbundna kontakter och erfarenhetsutbyte med koncernens Group CFO och Group Controller samt ekonomicheferna på de andra dotterbolagen inom koncernen. Du kommer dessutom ha löpande kontakt med konsulter och kundansvariga kring exempelvis deras kundavtal, projekt och fakturering.

Huvudsakliga ansvarsområden

Du har ett övergripande ansvar för bolagets ekonomifunktion och i din roll ingår bland annat följande arbetsuppgifter;

 • Månads- och årsbokslut
 • Årsredovisning
 • Inkomst- och skattedeklarationer
 • Intern och extern rapportering
 • Viss löpande redovisning och fakturering
 • Resultat- och lönsamhetsuppföljning
 • Budget- och prognos
 • Presentationsmaterial till ledning och styrelse
 • Delta i ledningsgruppen
 • Genomföra ekonomiska analyser och business cases
 • Stötta chefer och konsulter avseende ekonomirelaterade frågor
 • Kontakt med myndigheter och revisorer
 • Kontinuerlig utveckling av finansiella rutiner och processer

Din profil

Du har en adekvat utbildningsbakgrund och har därefter en kvalificerad erfarenhet inom redovisning/revision och har sen gått vidare gentemot mer controller-relaterade arbetsuppgifter. Har du tidigare haft ett helhetsansvar för en ekonomifunktion är detta en stor fördel, men behöver inte vara nödvändigt om du har rätt personlighet och inställning. Att du är van systemanvändare ser vi som en självklarhet och att du ser de effektiviseringsmöjligheter som uppkommer med hjälp av rätt systemstöd. Har du även erfarenhet av projektredovisning är detta mycket meriterande. 

Du som person

Du är en person som är trygg i dig själv och i din yrkesroll vilket återspeglas i din förmåga att självständigt och proaktivt driva ditt arbete framåt. Vidare är du strukturerad med ett affärsmässigt förhållningssätt. Då rollen är bred och varierande kan du med fördel lyfta blicken från detaljerna och agera utifrån ett strategiskt förhållningssätt. Slutligen ser vi att du är en person som inger ett förtroende gentemot övriga organisationen genom din kompetens och förmåga att agera bestämt.

Detta erbjuder vi

Du kommer att erbjudas en utmanande och spännande roll i en stimulerande miljö på Hallvarsson & Halvarssons kontor på Sveavägen 20 i Stockholm. Vi erbjuder en öppen, kreativ och snabb miljö där det egna ansvaret får stort utrymme. Dina framtida kollegor är ett bra gäng med kompetenta och engagerade personer som alla har en hög ambitionsnivå.

Ansökan

Då tjänsten skall tillsättas så snart som möjligt vill vi gärna ha din ansökan snarast. Intervjuer sker löpande och annonsen är publicerad tills dess att tjänsten är tillsatt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Hannah Flyborg på Prodiem, tfn 073-303 36 11 eller Anna Abrahamsson, tfn 070-691 01 35.

Välkommen med din ansökan!

Tillbaka till alla lediga jobb