Transcom är en global specialist inom kundservice och kundnöjdhet. Vi levererar lösningar inom kundtjänst, försäljning, teknisk support samt fakturabevakning och påminnelsehantering genom vårt omfattande nätverk av kontaktcenter och hemagenter. Vi är 29 000 specialister i 50 anläggningar i 21 länder, som levererar tjänster på 33 språk till internationella kunder i olika branscher.

Vill du utvecklas inom koncernredovisning och vara en del av ett team på två, som konsoliderar bolag i en internationell och föränderlig miljö? Vill du ha en roll med många kontaktytor och få hjälpa dotterbolagen inom koncernen att ”rapportera rätt”? Då kan den här rollen vara rätt för dig!

Detta söker vi

Som Group Accountant kommer du att arbeta tillsammans med Group Consolidation Manager för att driva och utveckla Transcoms koncernredovisningsfunktion. Ni kommer att konsolidera ett 50-tal bolag och säkerställa en korrekt och högkvalitativ legal och operativ rapportering.

Vi söker en person som trivs i en roll med många kontaktytor, då du bland annat kommer att ha mycket kontakt med koncernens dotterbolag samt internt inom Finance. Det är även en stor fördel om du verkligen är gediget redovisnings- och koncernredovisningsintresserad och sätter stor prestige i att det blir rätt och riktigt. Användandet av system ser du som en självklarhet, för att kunna göra ett kvalitativt och effektivt arbete.

Tjänsten rapporterar till Group Consolidation Manager och ligger inom funktionen Group Financial Control. Du är placerad på Transcoms huvudkontor på Hälsingegatan i Stockholm.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Delaktig i konsolidering och kvalitetssäkring av koncernens legala månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Arbeta med delårsrapporter och årsredovisning enligt IFRS
  • Arbeta med intern rapportering till koncernledning
  • Stödja dotterbolagen i redovisningsfrågor
  • Arbeta med att säkerställa policies och instruktioner avseende finansiell rapportering och intern kontroll
  • Delta i att utbilda dotterbolagen i koncernens redovisningsregler och rapportering
  • Delta i vissa redovisningsuppgifter kopplat till moderbolags-funktionerna
  • Delta i olika redovisnings- och systemrelaterade projekt
  • Stödja Group Consolidation Manager och Group Financial Control i diverse frågor

Din profil

Du har en adekvat utbildningsbakgrund och kan ha en gedigen erfarenhet av redovisning, och är nu redo att ta steget till koncernredovisning. Alternativt arbetar du med koncernredovisning idag, men kanske då i ett mindre sammanhang och vill ta steget mot en större och internationell koncern. Du har en naturlig fallenhet för system, och har du erfarenhet av Hyperion sen tidigare, är detta meriterande. Du är en van excel-användare och behärskar svenska och engelska obehindrat.

Du som person

Du är en kvalitetsmedveten person med ett naturligt sinne för detaljer. Du har ett strukturerat angreppssätt och är en utförare som ser till så att saker och ting blir gjorda. Och är du vidare trygg i din redovisningskompetens och känner dig redo att anta en ny utmaning inom koncernredovisning, då kan du definitivt vara rätt person för rollen som Group Accountant på Transcom!

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Transcom med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se eller via länken nedan. Vid frågor kontaktar du Kim Engdahl på Prodiem, tfn 073-445 50 14 eller Anna Abrahamsson, tfn 070-691 01 35.

Välkommen med din ansökan!

Prodiem erbjuder rekrytering och konsultlösningar inom ekonomi, finans och HR. Vi har konsulter och kandidater som går in i linjebefattningar, i specialistroller eller arbetar mer managementinriktat i specifika projekt eller på chefsnivå.

Tillbaka till alla lediga jobb