MP Group är Europas största content marketing-grupp och består av Mediaplanet, N365 Group (med bl.a. varumärket newsner) och Appelberg med omkring 500 anställda och en omsättning på cirka 700 MSEK. Mediaplanet är verksamma i 15 länder i Europa och Nordamerika. Med sina egenproducerade temakampanjer hjälper bolaget årligen 15 000 kunder och distribuerar 1 000 kampanjer på egna digitala plattformar samt via ett globalt partnernätverk med över 70 världsledande mediehus. N365 Group skapar native-lösningar för mer än 100 B2C-annonsörer och finns representerade i Norden och Storbritannien. N365 Group driver även Newsner, ett av världens största virala nätverk. Appelberg är en av Sveriges ledande content-byråer och har över 25 års erfarenhet av content marketing. Appelberg jobbar i huvudsak B2B med några av Sveriges största företag och organisationer. Läs mer om företaget på: www.mediaplanet.com.

Vi söker nu en Group Controller som vill arbeta brett i ett kreativt och dynamiskt media- och marknadskommunikationsbolag. Lockas du av en bred roll och att arbeta nära CFO och koncernledning samtidigt som du kommer ha ett stort verksamhetsnära fokus? Vill du utvecklas inom koncernredovisning men samtidigt få möjligheten att arbeta med analys och ekonomistyrning? Mediaplanet är placerade i moderna lokaler på Birger Jarlsgatan i centrala Stockholm. Vill du vara med på deras framtida resa? Då kan den här rollen vara rätt för dig!

Detta söker vi

Vi söker dig som vill ta nästa steg i rollen som Group Controller, med ansvar för koncernredovisningsperspektivet men även koncernanalys och ekonomistyrningsfrågor. Du kommer ansvara för konsolideringen av 15 internationella dotterbolag, styra och utveckla årsredovisningsprocessen samt stödja affärsverksamheten inom Business Controlprocesser. Tjänsten rapporterar till CFO och du kommer ingå i Finance/Business support teamet inom HQ som består av fyra personer.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Group Controller ingår bland annat följande arbetsuppgifter:

  • Ansvara för den legala och operativa konsolideringen av koncernens 15 internationella dotterbolag
  • Upprätta koncernens årsredovisning enligt IFRS
  • Stötta verksamheten kring uppföljning och analys
  • Supportera dotterbolagen i diverse ekonomifrågor
  • Tillsammans med CFO ansvara för koncernens Transfer Pricing Policy
  • Ansvara för konsolideringssystemet samt dess underhåll och förändringar
  • Utveckling och underhåll av processer och rutiner
  • Ansvara för koncernens skatteområde
  • Stöd i framtagande av material och rapportering till ledning och styrelse

Din profil

Vi söker dig som har en relevant utbildningsbakgrund inom ekonomi och har därefter erfarenhet från att arbeta med operativ och legal koncernredovisning från en internationell miljö. Du har ett stort systemintresse, mycket goda kunskaper i Excel och du har med fördel erfarenhet av att arbeta med IFRS. Du har kunskaper inom moms- och skatteområdet samt känner dig bekväm med att tala och skriva engelska obehindrat.

Du som person

För att lyckas i rollen är du en person som har förmågan att komma med nya idéer och perspektiv, du gillar förändring och effektivisering. Givetvis är du även en person som slutför det du tar dig an. Då rollen innefattar mycket kontaktytor inom organisationen är det viktigt att du är kommunikativ i både tal och skrift, samt att du är lyhörd och pragmatisk gentemot din omgivning. Vidare är du trygg i dig själv och din yrkesroll vilket resulterar i att du på ett självständigt sätt kan ta beslut och driva ditt arbete framåt. Eftersom Mediaplanet verkar i en dynamisk miljö är det viktigt att du har ett flexibelt förhållningssätt och att du trivs i en fartfylld och föränderlig miljö.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Mediaplanet med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Hannah Flyborg på Prodiem, tfn 073- 303 36 11 alt Viktoria Simmingsköld, tfn 070- 999 97 01.

Välkommen med din ansökan!

Tillbaka till alla lediga jobb