Securitas är en global kunskapsledare inom säkerhet. Vi baserar våra säkerhetslösningar på kundens specifika behov utifrån olika kombinationer av stationär bevakning, mobil bevakning och fjärrbevakning, elektronisk säkerhet, brandskydd och trygghetslösningar samt riskhantering för företag. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 345 000 medarbetare skillnad. Läs mer på: www.securitas.com

Lockas du av att få arbeta med skattefrågor i en global miljö? Arbetar du idag inom redovisning och vill ta nästa steg in i en roll inom skatt? Vill du utföra detta arbete i en internationell kontext på ett av Sveriges största multinationella företag? I sådant fall skulle du passa för rollen som Tax Controller!

Detta söker vi

Som Tax Controller på Securitas kommer du att ingå i skatteteamet som har det övergripande ansvaret för skattehanteringen inom koncernen. I rollen kommer du att vara involverad i skatterelaterade frågor och ha många kontaktytor både internt och externt. Då Securitas har verksamhet i närmare 60 länder har du mycket internationella kontakter med controllers och ekonomichefer ute i verksamheten. Du rapporterar till ansvarig Tax Controller på Securitas globala huvudkontor i Stockholm.

Dina arbetsuppgifter

Rollen innebär att arbeta brett med skatte- och momsfrågor m.m. inom koncernen. I rollen kommer du  huvudsakligen att arbeta med:

  • Kvartalsmässiga analyser av skatteberäkningar och skatterapportering från koncernens dotterbolag
  • Koncernens internprissättning  
  • Stödja koncernbolagen i frågor kring Transfer Pricing samt medverka vid uppdatering av koncernens Transfer Pricing dokumentation
  • Utdelningar inom koncernen
  • Ansvara för rapportering av koncernens legala struktur
  • Upprätta inkomstskattedeklarationen för moderbolaget
  • Vara delaktig i processen för årlig country-by country rapportering till svensk skattemyndighet
  • Noterna för skatter i koncernens årsredovisning
  • Vara behjälplig vid skatterevisioner inom koncernen.

I rollen kommer du få möjlighet att ta större ansvar efter hand och vid behov vidareutbilda dig inom skatteområdet.

Din profil

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi, med viss erfarenhet inom skatteområdet. Du har erfarenhet av kvalificerad redovisning och har erfarenhet av de skattrelaterade delarna inom redovisningsprocessen. Du arbetar troligen idag med redovisning i en koncernmiljö och behärskar svenska och engelska i både tal och skrift obehindrat.

Du som person

För att passa i rollen som Tax Controller är det viktigt att du är initiativtagande och kan driva ditt eget arbete. Du är självständig i ditt arbetssätt men är bra på att samarbeta, då du har många kontaktytor i organisationen. Vidare är du strukturerad och kvalitetsmedveten, samtidigt som du klarar av att ha ett helhetsperspektiv och kan prioritera hur du lägger upp ditt arbete.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Securitas med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Frida Olsson på Prodiem, tfn 073-388 22 62 eller Caroline Björk på 073-303 34 66.

Tillbaka till alla lediga jobb