Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar. 

Är du en nyfiken och förändringsbenägen ekonom med ett brinnande intresse för effektivisering, processer, redovisning och rapportering? Är du en pådrivande person som vill vara med och utveckla verksamheten mot att bli branschens bästa ekonomifunktion?

Som verksamhetsspecialist ingår du i Ekonomi under enheten Ekonomi och Finans som ansvarar för finansiell rapportering, ekonomistyrning, affärs- och kapitalplanering samt effektiva betalningsrutiner och god likviditetshantering. Inom enheten arbetar idag 220 medarbetare, varav cirka 90 medarbetare som hanterar löpande redovisning, bokslut och finansiell extern rapportering för samtliga bolag i Folksam. Ekonomisektionens målsättning är att vara kostnadseffektiv och leverera finansiell rapportering med rätt kvalitet utifrån externa krav och våra interna kunders behov. Sektionen består av sex avdelningar; Koncernrapportering och Systemstöd, Bokslut och Rapportering, Regelverk, Ekonomistöd i Stockholm, Verksamhetsutveckling samt Ekonomiservice i Luleå.

Det här gör du som Verksamhetsspecialist på Folksam

Du arbetar inom avdelningen Bokslut och rapportering. Avdelningen ansvarar för bokslut och rapportering för de legala enheterna inom Folksam. Du kommer att arbeta nära övriga redovisningsekonomer, bolagsekonomer och redovisningsansvariga.

I den här rollen kommer du framförallt arbeta med att leda och utveckla hela rapporteringsflödet av skatter och deklarationer för samtliga bolag inom Folksam. Du kommer att leda och även delta i hela processen som löper över många avdelningar och system inom Folksam. Som verksamhetsspecialist har du även en central roll när det gäller kravställning i projekt vad gäller redovisningsflöden och systemstöd.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:

  • Leda och styra rapporteringsprocessen för framförallt skatter som rapporteras i arbetsgivardeklarationer och kontrolluppgifter
  • Samarbeta med övriga intressenter som ingår i processen
  • Kravställa, effektivisera och utveckla processer samt systemstöd
  • Agera beställare gentemot relevanta förvaltningar vad gäller krav på processer och system som rör rapporteringsprocessen och övrig utveckling/projekt
  • Ansvara för acceptenstester vad gäller processer och system i förvaltning och/eller projekt
  • Felsökning i rapporteringsflöden
  • Aktivt verka för standardisering och automatisering av processer inom ansvarsområdet
  • Agera användarstöd, utbilda användargrupper och uppdatera användarmanualer
  • Driva komplexa utredningsarbeten inom ansvarsområdet
  • Omvärldsbevakning/regelverk relevanta för processen

Folksam står inför stora förändringar vilket kommer att ge möjlighet till utveckling och vi söker en drivande och förändringsbenägen verksamhetsspecialist. 

Är du den vi söker?

Vi söker dig som är civilekonom med inriktning ekonomi/redovisning/ekonomistyrning eller motsvarande med flera års erfarenhet av redovisning på ett större företags ekonomifunktion. Du har minst 5 års erfarenhet från att ha arbetat med mycket komplexa redovisningsflöden, utveckling av desamma och projektarbete. Det är mycket meriterande om du har erfarenhet av projektledning, komplexa utredningar, kravställning, deklarationer och skatter. Du behärskar Office-paketet väl.

För att lyckas i rollen har du en god analytisk förmåga och är såväl självständig som initiativtagande. Du driver processer och samarbetar gärna med dina kollegor. Som person är du öppen och har en utvecklad kommunikativ förmåga. Du är strukturerad och kvalitetsmedveten samtidigt som du trivs med att arbeta i ett högt tempo.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag

Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetarnas utveckling och har ovanligt bra anställningsförmåner. För att stimulera samarbete och kreativitet jobbar vi aktivitetsbaserat. Här kan du se filmen om hur det är att jobba på Folksam https://www.folksam.se/jobb-och-karriar/att-jobba-har

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Folksam med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073-384 23 94 eller Caroline Björk på tfn, 073-303 34 66.

Fackliga representanter: FTF Yvonne Ekeling, 0725-80 64 83, Akademikerföreningen Thomas Hammenbeck 0708-31 58 83 och HKF Mikael A Carlsson, 0708-31 51 32.

Tillbaka till alla lediga jobb