EIE Maskin ingår i den börsnoterade koncernen Indutrade och är en del av undergruppen Transmission- och Automation. EIE Maskin har sedan 1930 utvecklat och sålt högkvalitativa maskinkomponenter inom transmissioner och linjära system samt produkter och maskinsystem för pappers- och cellulosaindustrin i Sverige, Norge och Finland. EIE-koncernen omsätter cirka 160 mkr och har 36 anställda fördelat på fem bolag. Läs mer om EIE Maskin på www.eie.se och om Indutrade på www.indutrade.se

Trivs du med att arbeta självständigt med breda frågor inom ekonomi? Vill du vara en del av EIE Maskins fortsatta framgång? Som Ekonomichef på EIE Maskin kommer du att ha en central roll i organisationen med möjlighet att påverka och utveckla verksamheten. Låter detta som en roll för dig? Då ska du definitivt läsa vidare!

Detta söker vi

Som ekonomichef kommer du att ha det övergripande ansvaret för redovisning och rapportering i EIE-koncernens moderbolag samt fem operativa dotterbolag. Rollen innefattar personalansvar för en grupp på fyra personer samt indirekt ansvar för ekonomiansvariga i de tre dotterbolag. Du sitter med i EIE Maskins ledningsgrupp och är medlem i koncernens styrelsemöten. Du kommer att rapportera till VD:n i EIE-koncernen.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga uppgifter kommer att vara:

  • Månads- och årsbokslut
  • Årsredovisning samt inkomstdeklaration
  • Rapportering och analys vid bokslut
  • Koncernredovisning
  • Budget-och prognosarbete
  • Ansvara för koncernens IT-system
  • Medlem i ledningsgrupp
  • Kontakt med myndigheter och revisorer
  • Driva utveckling och förbättring av rutiner och processer

Tjänsten är placerad på EIEs huvudkontor i Högdalen med närhet till kollektivtrafik. 

Din profil

Vi tror att du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi. Du har arbetat kvalificerat med redovisning och har tidigare haft helhetsansvaret för redovisningen, från ax till limpa. Troligtvis har du arbetat i ett medelstort bolag och har erfarenhet av koncernrapportering. Att du tidigare har haft personalansvar är inget krav, men vi ser att du trivs med helhetsansvaret och har ett intresse för att leda och koordinera.

Du som person

För att lyckas på ett företag som EIE Maskin är det viktigt att du självständigt och strukturerat kan driva ditt arbete framåt. Du har förmågan att ta ett övergripande och strategiskt perspektiv. Då rollen innefattar helhetsansvar är det av högsta betydelse att du kan prioritera rätt saker och är stresstålig. Som ekonomichef kommer du att ha flera kontaktytor internt så det är även viktigt att du kan samarbeta med andra.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar EIE Maskin med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073-384 23 94 eller Caroline Björk på tfn, 073-303 34 66.

Välkommen med din ansökan!

Tillbaka till alla lediga jobb