Intertrust is a global leader in providing expert administrative services to clients operating and investing in the international business environment. The Company has more than 2,500 employees across 40 offices and 29 jurisdictions in Europe, the Americas, Asia and the Middle-East. Intertrust delivers high-quality, tailored corporate, fund, capital market and private wealth services to its clients, with a view to building long-term relationships. In the Nordics, Intertrust are represented in Copenhagen, Helsinki, Malmö, Stockholm and Oslo with 100 employees spread across the offices. You are welcome to read more about Intertrust at: www.intertrustgroup.com

Detta söker vi

Intertrust utökar sitt affärsområde Fund Services och söker en ny medarbetare till fondteamet. I tjänsten kommer du hantera expertadministration och redovisning åt alternativa investeringsfonder där du kan få vara en del av denna snabbväxande och föränderliga verksamhet.        

Du kommer att arbeta med flera arbetsuppgifter och klienter parallellt, varför det krävs att du trivs i en omväxlande vardag och med att driva ditt egna arbete framåt.

För att trivas och lyckas i rollen tycker du det är spännande med kundkontakt samt att arbeta med siffror och beräkningar men även fondrelaterad redovisning. I rollen som Financial Account Manager kommer du vara en del av ett mindre team, där du får möjlighet att lära av dina mer seniora och erfarna kollegor. 

Tjänsten är placerad på Intertrusts Stockholmskontor som är beläget i fräscha ljusa lokaler högt upp i en av Hötorgsskraporna. Det är en arbetsplats med många sociala aktiviteter och med stort fokus på medarbetarna.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Fondrelaterade beräkningar såsom exempelvis Net Asset Value (NAV), neddragning av kapital från investerare, ränteberäkningar, förvaltningsarvode, andelpris och utdelningar med mera och säkerställa att dessa är upprättade i enlighet med relevant fonddokumentation och avtal
  • Beräkna utgivande eller återköp av andelar eller vinstandelslån i en fond och hantera andelsregister
  • Fondredovisning, upprätta balans- och resultaträkningar, årsredovisningar och rapportering till fondförvaltare och investerare i alternativa investeringsfonder
  • Löpande kommunikation med klienter, externa parter samt kollegor

Din profil

Du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller motsvarande. Du har 1-3 års relevant arbetslivserfarenhet från redovisnings- eller revisionsbyrå, alternativt från fondbolag. Meriterande om du arbetat med eller har kunskap om fondmarknaden. Då Intertrust har många internationella klienter är du bekväm med att kommunicera på både engelska och svenska, i tal och skrift.

Du som person

För att lyckas i rollen ser vi att du är ansvarstagande, noggrann samt serviceinriktad. Du arbetar strukturerat och sätter stort värde på kvaliteten i det arbete du utför, leverans är något som är viktigt för dig.

Du tycker om att lära dig nytt inom området och trivs i en miljö där utbyte av kunskap mellan kollegor samt input från handledare finns. Då arbetet främst går ut på att ge service till klienter är du också flexibel, kan skifta fokus och prioritera vad som är viktigast för stunden. Som person beskrivs du som lösningsfokuserad, självgående, flexibel och prestigelös.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Intertrust med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Joakim Minneskjöld på Prodiem, via telefon 0730-73 18 66.

Välkommen med din ansökan!

Tillbaka till alla lediga jobb