Niam är norra Europas ledande kapitalförvaltare inom fastighetsinvesteringar med fastigheter under förvaltning om ca €3.1 miljarder. Niam erbjuder institutionella investerare möjlighet att investera på de Nordiska marknaderna genom sina fonder. Sedan företaget grundades 1998 har Niam, genom egna fonder eller på uppdrag av finansiella partners, investerat i fastigheter till ett totalt värde överstigande €10 miljarder.

Företagsledningen har alla mer än 25 års erfarenhet av fastighetsbranschen. Niam har idag 59 anställda med kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo och Köpenhamn. Läs mer om företaget på https://niam.se/

Detta söker vi

Vill du ha en självständig roll där du får arbeta brett inom Financial Control? Lockas du av möjligheten att göra detta i en framgångsrik fastighetskoncern i tillväxt? Vill du vara en del av ett ambitiöst och rutinerat finansteam i en roll med många intressanta kontaktytor såväl internt som externt? Då ska du definitivt läsa vidare!

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Financial Controller kommer du att ingå i ett team om ca 15 personer som ansvarar för redovisningen av Niams fastighetsfonder. Du kommer att ha ett nära samarbete med bolagets seniora Controllers som ansvarar för konsolidering och koncernrapportering av fonderna, och du kommer att rapportera till företagets Head of Accounting. Rollen är bred och varierad, men dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer b.la att bestå av att:

  • Hantera löpande bokföring och upprätta bokslut inklusive analys och uppföljning för fondernas toppbolag.
  • Vara delaktig i konsolideringsarbetet
  • Ansvara för årsredovisningar, deklarationer och bolagsformalia för fondernas toppbolag.
  • Ansvara för rapportering till b.la myndigheter (t ex. SCB) och investerare.
  • Att aktivt delta i utvecklings- och förändringsprojekt.

Tjänsten är placerad på Niams huvudkontor på Stureplan i centrala Stockholm.

Din profil

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi och 2–4 års arbetslivserfarenhet. Vi tror att du har arbetat några år som revisor, gärna på någon av de större revisionsbyråerna. Du känner dig trygg med K3-regelverket. Har du även en grundläggande förståelse för IFRS är det meriterande. Då detta är en internationell koncern bör du kommunicera obehindrat på engelska i såväl tal som skrift.

Du som person

För att lyckas i rollen som Financial Controller på Niam är det viktigt att du är en person som är noggrann och är mån om att leverera arbete av hög kvalitet. Du tar ansvar för ditt jobb, och klarar av att på ett självständigt sätt utföra dina arbetsuppgifter. Som person är du flexibel och du trivs med att arbeta i en föränderlig miljö. Du är strukturerad samt planerar och prioriterar ditt arbete, men du har också en flexibel inställning och kan också anpassa dig efter ändrade förutsättningar.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Niam med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Rekryteringskonsult Kim Engdahl på Prodiem, tfn 073-44 55 014 eller Caroline Björk på 073-303 34 66.

Välkommen med din ansökan!

Tillbaka till alla lediga jobb