Kiwa Inspecta är en internationell leverantör av tjänster inom besiktning, provning, certifiering, teknisk konsultation och utbildning. I Sverige är vi 650 medarbetare som arbetar på något av våra 26 lokalkontor, från Kiruna i norr till Malmö i söder. Vi är en del av den globala Kiwa-koncernen som har verksamhet i över 40 länder. Tillsammans arbetar vi för att skapa säkerhet, trygghet och hållbar utveckling för våra kunder världen över.

Läs mer på www.kiwa.com

Vill du gå in i en roll som Redovisningschef, där fokus ligger på ledarskap, projekt och nära samarbete med verksamheten kring den operationella redovisningen? Vill du ansvara för redovisningen av fyra svenska bolag, i en internationell koncern i stark tillväxt? Och trivs du i ett bolag som präglas av kompetens och öppenhet, då kan rollen som Redovisningschef definitivt vara något för dig!

Detta söker vi

I rollen som Redovisningschef kommer du att ansvara för ett team om sju medarbetare som ansvarar för redovisningen och rapporteringen av fyra bolag, som tillsammans omsätter ca 900 MSEK.

Du kommer arbeta med kvalificerad redovisning samt ha det övergripande ansvaret för att kvalitetssäkra arbetet på redovisningsavdelningen. Stort fokus kommer att ligga på den operativa redovisningen, så du kommer att arbeta nära verksamheten i denna roll. I arbetet ingår att kontinuerligt bygga upp och vidareutveckla rutiner och processer.

Du rapporterar till de holländska ägarna samt till den svenska CFO:n som du arbetar tillsammans med på kontoret i Haga Norra, Stockholm.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Stöttning och coachning av medarbetare inom redovisning.
  • Ansvara för månads- och årsbokslut, där du leder, planerar och säkerställer processerna.
  • Årsredovisning.
  • Intern och extern rapportering.
  • Ansvara för att styra och vidareutveckla processer och system inom redovisningsfunktionen.
  • Kontakt med myndigheter och revisorer.
  • Säkerställa korrekt hantering av moms och skatter.
  • Hålla sig ajour med förändringar inom redovisnings- och skatteområdet.
  • Etablera och upprätthålla effektiva interna rutiner samt god intern kontroll.

Din profil

Du har en akademisk utbildningsbakgrund inom ekonomi och har en gedigen erfarenhet av kvalificerad redovisning. Du är van att ha ett helhetsansvar och har lett personal i en chefsroll. Det viktigt att du har en förståelse för stora transaktionsflöden och har du även erfarenhet av projektredovisning, är detta mycket meriterande. Då rapportering sker till ägarna i Holland, förutsätter vi att du är flytande i engelska i såväl ta som skrift.

Du som person

För att lyckas i rollen som Redovisningschef på Kiwa Inspecta är det viktigt att du har ett genuint intresse för verksamheten och har viljan och förmågan att samarbeta med alla i organisationen. För dig är det en självklarhet att redovisningsavdelningen ska hjälpa och ge andra service. 

Du är en initiativtagande person som ser till att ta tag i saker och ting och ser även till att du själv eller någon annan slutför det som påbörjas. Slutligen är du en uthållig person, som har förmågan att driva på, även om du stöter på hinder på vägen.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Kiwa Inspecta med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Frida Olsson på Prodiem, tfn 073-388 22 62 eller Anna Abrahamsson, tfn 070-691 01 35.

Välkommen med din ansökan!

Tillbaka till alla lediga jobb