Certex Svenska AB är en av Sveriges ledande leverantör av helhetslösningar inom lyft, stållinor och service. Bolaget omsätter dryga 200 miljoner SEK och finns representerade i Stockholm, Göteborg, Malmö, Varberg, Sundsvall, Skellefteå och Örnsköldsvik. Certex Svenska AB har en lång historia på den svenska marknaden och grundades redan 1904. Sedan 2007 är de en del av Axel Johnson-koncernen.

Axel Johnson-koncernen består idag av Axfood, Dustin, Kicks, Martin & Servera, Novax, Åhlens samt Axel Johnson International. Inom Axel Johnson International återfinns ca 130 industribolag som är indelade i olika affärsområden, där Certex Svenska AB ingår i Lifting Solutions. Axel Johnson International omsätter ca 10 miljarder SEK och finns representerade globalt.

För mer information och Certex Svenska AB, www.certex.se och om Axel Johnson International, www.axinter.com

Då nuvarande ekonomichef kommer att gå vidare inom Axel Johnson International koncernen öppnas nu en unik möjlighet för dig som är redo att ta steget in i ekonomichefsrollen. Har du en kvalificerad erfarenhet inom redovisning/financial control i kombination med en vilja och naturliga fallenhet för att arbeta med mer verksamhets- och affärsnära frågor, då har du en mycket bra grundplåt. Och har du även rätt mind-set och personlighet för rollen som Ekonomichef hos Certex, då kan du ta dig väldigt långt i denna rekryteringsprocess!

Dina ansvarsområden och arbetsuppgifter

Som Ekonomichef ansvarar du för att leda, utveckla och effektivisera ekonomiarbetet inom Certex Svenska AB samt ett dotterbolag. Till din hjälp har du en grupp om fyra medarbetare, som du även har personalansvar för.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bl a att vara följande:

  • Månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Årsredovisning och deklaration
  • Intern och extern rapportering
  • Resultat- och lönsamhetsuppföljning
  • Budget- och prognos
  • Delta i ledningsgrupp
  • Förbereda presentationsmaterial för ledning och styrelse
  • Genomföra ekonomiska analyser, business case, eventuella förvärv etc
  • Kontakt med myndigheter och revisorer
  • Kontinuerlig utveckling av finansiella rutiner och processer

Du kommer att ha ett nära samarbete med VD, och stötta honom i såväl ekonomi-frågor som mer verksamhets- och affärsnära frågeställningar. Du förväntas vara en sparringpartner men även en tydlig kravställare och du ingår i Certex ledningsgrupp.

Din profil

Du har en adekvat utbildningsbakgrund och har därefter en kvalificerad erfarenhet inom redovisning/revision och har sen gått vidare gentemot mer controller-relaterade arbetsuppgifter. Du har ledarskapserfarenheter och trivs genuint i en roll där du ansvarar för att leda och coacha medarbetare. Du är redo att ta ett explicit helhetsansvar för en ekonomifunktion och är en verksamhetsintresserad person. Har du erfarenhet från ett producerande bolag med lagerverksamhet, är detta meriterande.

Du som person

För att lyckas i rollen Ekonomichef på Certex är du en handlingskraftig person som har förmågan att initiera, driva på och ifrågasätta. Vidare är du analytisk, affärsorienterad och motiveras av att bidra till verksamheten. Du trivs i en övergripande roll där du ser vad som behöver göras och har modet att ta egna initiativ till förbättringar. För att passa in på Certex är det även av högsta betydelse att du har en prestigelös inställning och är bra på att samarbeta.

Ansökan

Då tjänsten skall tillsättas så snart som möjligt vill vi gärna ha din ansökan snarast. Intervjuer sker löpande och annonsen är publicerad tills dess att tjänsten är tillsatt. I denna rekrytering samarbetar Certex Svenska AB med Prodiem. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt, tfn 073-384 23 94 eller Anna Abrahamsson, tfn 070-691 01 35. 

Välkommen med din ansökan!

Tillbaka till alla lediga jobb