Scandi Standard är Skandinaviens ledande kycklingproducent med verksamhet i Sverige, Danmark, Norge, Finland och Irland. Bolaget skapades i juni 2013 genom att samla de största kycklingverksamheterna i regionen i en gemensam koncern. Starka varumärken inom koncernen är Kronfågel, Danpo och Den Stolte Hane. Koncernen har i dagsläget en årlig omsättning om cirka 7,5 miljarder SEK och har cirka 3000 medarbetare. Läs mer om koncernen på www.scandistandard.com.

Detta söker vi

Vi söker nu dig som vill arbeta i en spännande och utvecklande roll som Group Business Controller på Scandi Standards huvudkontor i Stockholm. Vill du arbeta i ett expansivt och börsnoterat bolag? Och vill du arbeta affärsnära med varierande och omväxlande arbetsuppgifter med möjlighet att utveckla och påverka? Då kan detta vara rollen för dig! 

Din roll

Tjänsten ingår i Group Finance och rapporterar till Vice President Group Finance. Du kommer att ha en affärsnära roll samt en nära kontakt med olika funktioner inom bolaget som exempelvis CFO, bolagets ledning och styrelse samt dotterbolagens ekonomichefer och controllers. Då Scandi Standard är en relativt ny organisation kommer din roll också präglas av att utveckla nya processer och rutiner för analys och uppföljning av verksamheten

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Analys av månadsrapporter
  • Verka som affärsmässigt stöd gentemot CFO, ledning, styrelse samt övriga organisationen
  • Ekonomistyrning och verksamhetsuppföljning
  • Driva koncernens Performance Management process. 
  • Ansvara för framtagande av rapportpaket samt övriga underlag till ledning och styrelse
  • Ad hoc-analyser
  • Utveckling av rutiner, rapporteringssystem och effektivisering av processer för kvalitetssäkring

Din profil

Du har en akademisk examen inom ekonomi och har efter det skaffa dig ca 5 års erfarenhet, varav minst ett par år inom controlling. Du kan exempelvis ha arbetat som controller i ett mindre bolag och vill nu ta steget vidare och arbeta på en koncernövergripande nivå. Det är meriterande om du också har erfarenhet från en producerande verksamhet eller FMCG.

Du som person

Då rollen som Group Business Controller erbjuder en möjlighet till ett stort ansvar så behöver du vara en person som inte är rädd för att ta din plats inom organisationen. Då Scandi Standard är en organisation i förändring bör du vara en flexibel person som trivs i den miljön. Du har en förmåga att identifiera samband och dra slutsatser samt har ett övergripande perspektiv och strategiskt tankesätt. Du är en initiativtagande och proaktiv person som motiveras av att bidra till verksamheten. Vidare är du en kommunikativ person som trivs med att ha många kontakter inom organisationen.

Ansökan

Då tjänsten skall tillsättas så snart som möjligt vill vi gärna ha din ansökan snarast. Intervjuer sker löpande och annonsen är publicerad tills dess att tjänsten är tillsatt. I denna rekrytering samarbetar Scandi Standard med Prodiem. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Caroline Björk på Prodiem, tfn 073-303 34 66 eller Hannah Plogell, tfn 073-303 36 11.

Välkommen med din ansökan!

Tillbaka till alla lediga jobb