Stendörren Fastigheter AB är ett börsnoterat fastighetsbolag som fokuserat på att förvärva, utveckla och äga kommersiella fastigheter i Storstockholm och Mälardalen. Bolaget har 111 fastigheter med en total uthyrbar area om drygt 680 000 kvadratmeter och drygt 800 hyresgäster som huvudsakligen bedriver verksamhet inom logistik och lätt industri. Med några få undantag ägs alla fastigheter via separata bolag., läs mer på www.stendorren.se

Vill du arbeta i dynamisk organisation i ett spännande skede med en stark tillväxt? Lockas du av fastighetsbranschen och vill utvecklas i rollen som bolagsekonom? Tilltalas du av en roll där du får arbeta brett inom hela redovisningsområdet från löpande redovisning till bokslut, samtidigt som du får möjlighet att arbeta med vissa delar inom Financial Control? Då är detta din nästa utmaning!

Detta söker vi

I dagsläget har Stendörren ca 50 anställda och behöver nu utöka Redovisningsteamet med ytterligare en Bolagsekonom. Du kommer att ingå i ett team av sex kunniga och engagerade bolagsekonomer, samt en leverantörsreskontraansvarig. Bolagsekonomerna ansvarar för de fastighetsägande bolagen i koncernen och sköter även bokslutsplanering och resultatuppföljning tillsammans med fastighetsförvaltningen för bolagen. Du rapporterar till bolagets redovisningschef och du kommer vara placerad på Stendörrens huvudkontor i centrala Stockholm.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att ha ett helhetsansvar för ett antal fastighetsägande bolag i koncernen från löpande redovisning till bokslut, årsredovisning, budget och prognoser. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att innefatta:

 • Löpande redovisning/avstämningar
 • Periodisering
 • Period- och årsbokslut
 • Årsredovisning
 • Inkomst- och skattedeklarationer
 • Hantering av betalflöden via bolagens olika banker
 • Kontakt med bolagens revisorer
 • Dokumentation och tillträdesbokslut i de köp- och säljtransaktioner fastighetsbolagen genomför
 • Budget och prognoser för de fastighetsbolag som du ansvarar för
 • Resultatuppföljning med förvaltningschefer och projektcontroller
 • Vara delaktig i utvecklandet av processer och rutiner

Din profil

Vi söker dig som har en relevant utbildning inom ekonomi samt har arbetat minst ett par år som Redovisningsekonom alternativt som Redovisningskonsult. Erfarenhet från fastighetsbolag är meriterande men inget krav. Vi ser även att du har god vana att arbeta i system och i Excel.

Du som person

För att passa i rollen som Bolagsekonom är det viktigt att du är bra på att samarbeta med andra, då du arbetar nära dina kollegor inom redovisningsteamet men även har täta kontakter med fastighetsförvaltare och banker mm. Du kommer att ansvara för ett antal bolag inom koncernen vilket ställer krav på att du är strukturerad och kvalitetsmedveten och ser till att saker och ting blir gjorda. Stendörren har höga mål för sin verksamhet och ser positivt på att du kommer med egna initiativ och förslag på förbättringar och effektiviseringar, inom just ditt område.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Stendörren med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Frida Olsson på Prodiem, tfn 073-388 22 62 eller Viktoria Simmingsköld på 070-999 97 01.

Välkommen med din ansökan!

Tillbaka till alla lediga jobb