Sirius International Försäkrings AB är verksamt inom internationell återförsäkring. Sirius är det största återförsäkringsbolaget i Skandinavien och en ledande aktör i Europa. Vi är cirka 500 medarbetare i gruppen med huvudkontor i Stockholm samt branschkontor runt om i världen, bl.a. London, Hamburg, Zürich, Liège, Bermuda och Singapore. Vår premievolym var 2017 SEK 11,1 Mdr. Sedan april 2016 är Sirius ett dotterbolag till CMIG International, ett privatägt Singaporebaserat investmentbolag. Sedan den 5:e november 2018 är bolaget listad på Nasdaq New York.

Vill du ha det övergripande ansvaret för försäkringsrörelsens bokslutslutprocess inklusive rapportering och controlling? Är du intresserad av en strategisk roll med operativa inslag? Vill du verka i en global miljö och samtidigt vara nära där besluten fattas? Sirius befinner sig i ett spännande utvecklingsskede med en nyligen gjord börsintroduktion och det pågår även flera projekt avseende effektivisering och utveckling. Vi söker dig som vill vara med på denna spännande resa!

Nu söker vi en Head of Insurance Accounting Control & Compliance till Sirius International och Syndikatet 1945. Tjänsten rapporterar till CFO och är placerad på Sirius Internationals huvudkontor i centrala Stockholm.

Detta söker vi

Som Head of Insurance Accounting Control & Compliance leder, fördelar och utvecklar du arbetet inom avdelningens tre enheter samt har ett övergripande ansvar för 10 medarbetare. Du leder arbetet inom intern och extern redovisning och rapportering av försäkringsrörelsen. Inom avdelningen ligger även ansvaret för planerings- och budgetansvar samt intern kontroll avseende försäkringsteknisk redovisning.

Dina arbetsuppgifter

I din roll har du primärt ansvar för att analysera resultatet från försäkringsverksamheten och assistera CFO samt ledning med utredningar och input vid granskningar och revisioner. Du har mycket kontakt med koncernens internationella dotterbolag och branschkontor. Inom ditt ansvarsområde ingår också att ansvara för, driva och samordna förändrings- och utvecklingsprojekt, i samarbete med BI-team framförallt inom IT, PMO m.fl.

Dina arbetsuppgifter innebär i huvudsak:

  • Leda och planera arbetet inom redovisning, bokslut och controlling
  • Granska och analysera resultatet från försäkringsverksamheten
  • Processägare för den försäkringstekniska redovisningen och bokslut
  • Driva och koordinera utvecklingsarbetet med IT gällande systemstöd för dessa processer
  • Ägarskap för IT-verktyg inom ansvarsområdet
  • Projekt avseende exempelvis utveckling av processer och rutiner

Din profil

Du har relevant akademisk utbildning inom ekonomi/finans samt minst 10 års relevant arbetslivserfarenhet, företrädesvis från försäkringsbranschen. Du är en erfaren ledare med stort ledarskapsintresse. Det är meriterande om du har erfarenhet av processutveckling inklusive IT och systemstöd inom finans. Du får gärna ha erfarenhet från en internationell miljö och behärskar engelska flytande i både tal och skrift.

Du som person

Vi söker dig som har ett intresse för affären och förmåga att axla ett affärsmässigt förhållningssätt. Då det inom Sirius pågår en hel del förändringsprojekt är det också viktigt att du ser till helheten och har ett långsiktigt perspektiv. Rollen innebär många kontaktytor, både med olika funktioner på huvudkontoret och internationellt med de olika dotterbolagen samt Sirius Group i USA vilket förutsätter en god kommunikativ förmåga både i tal och skrift. I rollen ingår ansvar för att leda och planerar arbetet för avdelningen och där blir din samarbetsförmåga samt ett strukturerat arbetssätt avgörande för att lyckas i rollen.

Ansökan 

I denna rekrytering samarbetar Sirius International med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Caroline Björk på Prodiem tfn 073-303 34 66 eller Anna Abrahamsson på Prodiem, tfn 070-691 01 35.

Välkommen med din ansökan!

Tillbaka till alla lediga jobb