Indutrade är en internationell teknik- och industrikoncern som säljer och utvecklar komponenter, system och tjänster med högt tekniskt innehåll. Vi marknadsför lösningar som effektiviserar kundernas system och processer. Med en decentraliserad struktur verkar vi genom fler än 200 dotterbolag och 6 700 anställda i 31 länder och fyra världsdelar. Ett typiskt Indutradebolag omsätter mellan 50-200 mkr och våra verksamheter finns inom en rad olika branscher, till exempel verkstad, energi, VA/VVS, hälso- och sjukvård och infrastruktur. Koncernen är organiserad i åtta affärsområden och omsätter ca 16 MDR SEK. Indutrade är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap. Läs mer på www.indutrade.se

Vill du arbeta i en utvecklande roll på koncernnivå i ett förvärvsintensivt börsbolag som verkar internationellt? Vill du vara en del av ett ambitiöst och rutinerat Group Finance Team och ha en roll där du får chansen att ständigt utvecklas och arbeta med många intressanta frågeställningar? Lockas du av att ha en roll med många kontakter såväl svenska som internationella? Då är detta nästa steg för dig!

Detta söker vi

Du kommer att tillhöra Group Finance som ansvarar för moderbolagsredovisning, koncernredovisning och treasury och består av sex personer.  Du kommer tillsammans med tre kollegor att ansvara för konsolideringen och för att koncernboksluten håller god kvalitet samt för utveckling och förbättringar inom ditt område. Koncernen växer kontinuerligt och du erbjuds goda möjligheter till utveckling. Du kommer att vara en del av Indutrades moderbolag som består av totalt 15 personer, vilket innebär att din roll kommer att vara mycket bred och varierande. Tjänsten rapporterar till Head of Group Finance och är placerad på Indutrades huvudkontor i Kista där även ett tiotal dotterbolag med totalt 130 medarbetare sitter.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Koncernredovisning och konsolidering av månads-, kvartals- och årsbokslut samt budget och prognoser.
  • Arbeta med delårsrapporter och årsredovisning.
  • Utveckla processer inom intern kontroll.
  • Ge support, råd och riktlinjer till dotterbolagen i internkontroll- och redovisningsfrågor.
  • Delaktig i förvärvsredovisningsprocessen.
  • Redovisningsfrågor, regelverk och skattefrågor.
  • Delta i och driva projekt inom koncernredovisningsområdet.
  • Kreativt och nyfiket arbeta i Cognos Controller.
  • Diverse ad hoc-uppgifter initierade av olika parter inom organisationen.
  • Effektivisering och förbättring av rutiner och processer.

Din profil

Du har en akademisk utbildningsbakgrund och minst fem års erfarenhet, antingen från revision eller i en operativ koncernredovisningsroll. Det du med säkerhet har med dig är ett intresse för koncernredovisning och att du vill fortsätta utvecklas inom området. Vidare är du en person med ett systemintresse, som förstår värdet som det skapar till verksamheten. Då Indutrade verkar internationellt är det viktigt att du behärskar engelska i såväl tal som skrift.

Du som person

För att lyckas i rollen ser vi att du är en person som har känsla för detaljer samt besitter förmågan att arbeta noggrant, strukturerat och med god kvalitet. Vidare är du en person som gillar samarbete och du trivs med många kontaktytor. Att självständigt ansvara för ditt arbete är något du är van vid och du ser sig själv som en typisk ”doer” som gillar att driva ditt arbete i mål. Då Indutrade är en förvärvsintensiv verksamhet är det viktigt att du har ett flexibelt förhållningssätt, trivs med ett högt tempo och att du gillar att anpassa dig till nya situationer.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Indutrade med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Hannah Flyborg på Prodiem, tfn 073- 303 36 11 alt Kim Engdahl, tfn 073-445 50 14.

Välkommen med din ansökan!

Tillbaka till alla lediga jobb