Transcom är en global specialist inom kundservice och kundnöjdhet. Vi levererar lösningar inom kundtjänst, försäljning, teknisk support samt fakturabevakning och påminnelsehantering genom vårt omfattande nätverk av kontaktcenter och hemagenter. Vi är 29 000 specialister i 50 anläggningar i 21 länder, som levererar tjänster på 33 språk till internationella kunder i olika branscher.

Vill du ha det yttersta ansvaret för att konsolidera en koncern på ett 50-tal bolag i en internationell och föränderlig miljö? Lockas du av att arbeta få i en bred och utmanande roll i ett dynamiskt och modernt företag? Vill du ha en roll med många kontaktytor samt möjligheten att få vara med och påverka? Då kan den här rollen vara rätt för dig!

Detta söker vi

Som Koncernredovisningsansvarig kommer du att ansvara för att driva och utveckla Transcoms koncernredovisningsfunktion, som kommer att utgöras av två personer. Du kommer själv få vara med och rekrytera din framtida kollega. Du kommer att ansvara för konsolideringen av ett 50-tal bolag och säkerställa en korrekt och högkvalitativ legal och operativ rapportering.

Tjänsten rapporterar till Group Financial Control och är placerad på Transcoms huvudkontor på Hälsingegatan i Stockholm.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

 • Leda arbetet inom koncernredovisningsfunktionen
 • Konsolidering och kvalitetssäkring av koncernens legala månads-, kvartals- och årsbokslut
 • Delårsrapporter och årsredovisning enligt IFRS
 • Intern rapportering till koncernledning
 • Utgöra koncernens expert på koncernredovisning och legal redovisning samt stödja dotterbolagen i denna typ av frågor
 • Säkerställa policies och instruktioner avseende finansiell rapportering och intern kontroll
 • Säkerställa och utbilda dotterbolagen i koncernens redovisningsregler och rapportering
 • Systemansvar för koncernrapporteringssystemet Hyperion och leda vidareutvecklingen av systemet
 • Kontakter med revisorer och andra rådgivare
 • Driva och delta i olika redovisnings- och systemrelaterade projekt
 • Stödja Financial Control i diverse frågor, bland annat kopplat till förvärv

Din profil

Du har en akademisk utbildningsbakgrund inom ekonomi och har därefter minst 5 års erfarenhet av koncernredovisning, med fördel från en internationell miljö där IFRS tillämpas. Du kan även ha fått din koncernredovisningserfarenhet från rollen som revisor. Du är en systemintresserad person med praktisk erfarenhet av att utveckla och effektivisera processer inom koncernredovisning och rapportering. Du talar och skriver engelska obehindrat.

Du som person

Som person är du strukturerad och ditt arbete utförs med stor kvalitetsmedvetenhet. Du har förmågan att arbeta detaljfokuserat, men kan även lyfta blicken för att få en god helhetsbild. För att trivas i rollen krävs det att du är självständig och trygg i din kompetens inom koncernredovisning. Slutligen bör du vara en person som gillar att ta initiativ och som har förmågan att identifiera och lyfta förbättringsmöjligheter inom ditt ansvarsområde.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Transcom med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se eller via länken nedan. Vid frågor kontaktar du Hannah Flyborg på Prodiem, tfn 073-303 36 11 eller Anna Abrahamsson, tfn 070-691 01 35.

Välkommen med din ansökan!

Tillbaka till alla lediga jobb