Ambea är ett av Nordens ledande omsorgsföretag. Inom företagsgruppen erbjuder de boende, stöd, utbildning och bemanning inom vård och omsorg. Ambea har över 450 enheter i Sverige och Norge och ca 14 000 medarbetare. Deras vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. www.ambea.se

Vill du bli en del av Nordens ledande omsorgsföretag och arbeta i ett företag som gör skillnad? Vill du arbeta i en affärsnära roll i en stor dynamisk organisation under tillväxt? Trivs du i en bred tjänst och vill utgöra en viktig länk mellan affär, verksamhet och ekonomi? Då är detta en tjänst för dig!

Detta söker vi

Ambea söker nu en Business Controller till ett av koncernens större affärsområden. Som Business Controller kommer du ingå i ett controllerteam och rapporterar till Chefscontroller. Tjänsten är placerad vid Ambeas huvudkontor i Arenastaden, Solna.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i en verksamhetsnära roll där du supportar och stödjer i ekonomiska frågeställningar. Tjänsten är bred och omväxlande men dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Ansvara för budget- och prognosarbete samt regional ekonomisk uppföljning, styrning och nyckeltal.
  • Som en del av den regionala ledningsgruppen arbeta proaktivt med förändringsarbete på verksamhetsnivå.
  • Vara delaktig i budget- och prognosarbete samt regional ekonomisk uppföljning och styrning.
  • Månatligen rapportera ekonomiska resultat till affärsområdets ledning.
  • Löpande kvalitetssäkra affärsområdets resultat.
  • Delta i utvecklingen av affärsområdets ekonomistyrning samt utvecklingen av controllerfunktionen i stort.

Din profil

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi med minst fyra års erfarenhet. Vi tror att du tidigare har arbetat som controller alternativt bakgrund inom revision. Viktigt är att du bidrar med ett intresse för affären och den ekonomiska styrningen. Det är meriterande om du har arbetat med upphandling mot offentlig sektor. Vidare har du goda kunskaper i Excel.

Du som person

Som person bör du vara initiativtagande och driven och du motiveras av att arbeta mot tydligt uppsatta mål. För att lyckas i rollen är du lyhörd och har förmåga att kommunicera med olika parter, ex kollegor i controllergruppen, regionchefer, verksamhetschefer och andra berörda parter inom företaget. Vidare är det viktigt att du har känsla för när du ska ta en utmanande eller stöttande roll vid exempelvis beslutsprocesser. Du har även en god pedagogisk förmåga när det gäller att kommunicera ekonomisk information på ett lättillgängligt sätt. Vidare är du en strukturerad person samt har ett analytiskt förhållningssätt med förmågan att omsätta analys i operativa planer.

Låter detta som en beskrivning av dig är du välkommen med din ansökan!

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Ambea med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Joakim Minneskjöld på Prodiem, tfn 0730 -73 18 66 eller Caroline Björk på Prodiem, tfn 073-303 34 66.

Tillbaka till alla lediga jobb